Írd be, mit keresel:

Pofonegyszerű zabpalacsinta körtével, egészségesen

Ha szeretnénk kicsit egészségesebben étkezni, a tévhittel ellentétben akkor sem kell lemondanunk a finomságokról, némi kreativitással még olyan kedvencek is újragondolhatóak, mint a palacsinta. Ez a változat zabpehellyel és körtével készül, vegán és mindenmentes, diétás étrendbe is beilleszthető - és pofonegyszerű!

Cookta - 2023.12.15.
Pofonegyszerű zabpalacsinta körtével, egészségesen

Elképesztő, hogy a legegyszerűbb dolgok mennyire jól tudnak működni, és egészen kevés alapanyaggal milyen finomságok készíthetők. Ez a körtés zabpalacsinta például 5 hozzávalóval és egy robotgéppel összedobható, és ebből egy, a vanília akár el is hagyható – de őszintén szólva nem érdemes, mert nagyon illatossá és finommá teszi. A zabpelyhen és a puha, lédús, érett körtén kívül egy kis sütőpor és tej kell hozzá, ami lehet növényi is, így laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthatják.

Nagyon puha, könnyű és illatos a tésztája, nem kell pihentetni, a sütéshez nem kell zsiradék sem, ha tapadásmentes serpenyőt használunk, és még szárazon jól felforrósítjuk. Arra figyeljünk csak, hogy a körte érett és szaftos legyen, és jó simára mixeljük a többi alapanyaggal, így kellően édes és aromás lesz ez az egészséges pufi palacsinta.

Körtés zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 2 érett körte
  • 2 dl finomabb szemű zabpehely
  • 2,5 dl (növényi) tej
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk. A zabpelyhet késes robotgépbe finomra őröljük, hozzáadjuk a sütőport, a tejet és a körtét, és tovább mixeljük, míg sűrűbb palacsintatésztát kapunk.

Egy serpenyőt felforrósítunk, és 2,5 evőkanálnyi adagot rakunk bele a masszából, a kanál hátával elsimítjuk, megvárjuk, míg a széle megszilárdul és a tetején levegőbuborékok jelennek meg, majd egy spatulával megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük. A maradék tésztát ugyanígy megsütjük.

Azonnal tálaljuk, ízlés szerint dzsemet, friss gyümölcsöt, juharszirupot kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.