Írd be, mit keresel:

Csokigolyó házilag – tökéletes ajándék vagy kényeztető falatka

A csokigolyó vagy trüffel az egyik leghálásabb finomság - pofonegyszerű elkészíteni, kevés alapanyag kell hozzá, mindenki örömét leli benne, nagyon jól ízesíthető és variálható, és gasztroajándéknak is tökéletes.

Cookta - 2023.12.16.
Csokigolyó házilag – tökéletes ajándék vagy kényeztető falatka

Nagyon csokis, csodásan krémes, a szájban szétolvadó finomság a trüffel, a tejszínnel és különféle aromákkal, fűszerekkel gazdagított csokigolyó, ami őrült egyszerűen elkészíthető házilag, csak magasabb kakaótartalmú étcsoki, némi tejszín – laktózérzékenyeknek és vegánoknak akár növényi tejszín is tökéletes -, kevés kakaópor és némi ízesítő kell hozzá, és minimális munkával őrülten finom csokibonbon az eredmény.

Kávéval vagy valamilyen nemesebb, aromásabb alkohollal megbolondítható, de akár darált csonthéjasokkal vagy finomra vágott aszalt gyümölcsökkel, kandírozott gyömbérrel, narancshéjjal is gazdagítható, 30 napig a hűtőben vígan eltartható, és ajándéknak is tökéletes!

Csokigolyó vagy trüffel házilag

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín – habtejszín, magas zsírtartalommal
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál erős kávé vagy wiskey, amaretto vagy narancslikőr
  • kevés kókuszreszelék, darált dió, kakaópor a beforgatáshoz

Elkészítés: A csokoládét összetördeljük, hőálló tálba tesszük. Egy edényben 2 ujjnyi vizet forralunk, rátesszük a csokit tartalmazó tálat, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve megolvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliát, a kakaóport és az illatos kávét vagy alkoholt, összekeverjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd a hűtőbe tesszük legalább 2 órára vagy akár egész éjszakára.

A megdermedt csokis masszából karalábévájóval vagy egy teáskanállal diónyi adagokat veszünk, és tenyérrel gyorsan golyókká formázzuk. Megforgatjuk kókuszreszelékben, darált dióban vagy kakaóporban, és mini papírkapszikba tesszük. A hűtőben tároljuk, tálalás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kellemesen lágy és krémes legyen – vagy csinosan csomagoljuk ajándéknak.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.