Írd be, mit keresel:

Currys csirke karfiolrizzsel, a szénhidrátszegény ízbomba

A szénhidrátszegény táplálkozást választók egyik kedvenc körete a karfiolrizs, ami kicsit roppanósra hagyva és kis citrommal ízesítve hihetetlenül finom. Nagyon egyszerű elkészíteni, és egy kis currys csirkével tálalva igazi ízrobbanás a szájban.

Cookta - 2023.12.18.
Currys csirke karfiolrizzsel, a szénhidrátszegény ízbomba

Azért, mert valami diétás, egyáltalán nem kell, hogy unalmas és ízetlen legyen, éppen ellenkezőleg, olyan fűszerekkel, mint a csípős curry és csili, még fel is pörgetjük az anyagcserénket, és sovány csirkemellel, kis kókuszkrémmel isteni finom ragut készíthetünk velük pár perc alatt. A kókuszkrém a kókusztejszínnél zsírban szegényebb, nagyon krémes és lágy ízű, szuper selymesítő levesekhez, ragukhoz, de desszerthez is jól használható.

A köret a klasszikus rizs helyett itt karfiolból készül, kalóriaszegény, rostokban és vitaminokban gazdag, ha van késes vagy reszelős betéttel rendelkező robotgépünk, akkor pikk-pakk morzsásra, rizsszemekhez hasonló állagúra csapathatjuk a rózsáira szedett karfiolt, és ezután pár perc alatt sós vízben megfőzhető. A leszűrt, és kis citrommal ízesített karfiolrizs nagyon finom, jól passzol a fűszeres és szaftos csirkéhez, de máshoz is fogyasztható természetesen ez az egészséges és diétás köret.

Currys csirke karfiolrizzsel

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál curry
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 dl kókuszkrém
  • ízlés szerint csili
  • 1 kisebb fej karfiol
  • fél citrom
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a csirkemellet felkockázzuk. Egy Nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a csirkét, és kevergetve kifehéredésig pároljuk, hozzáadjuk a curryt és a szójaszószt, majd a sűrített paradicsommal elkevert kókuszkrémet, ha szeretjük a csípőset, kis csilit adunk hozzá, és fedő alatt, kis lángon 10-12 perc alatt készre főzzük.

Közben a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, zsenge belsőt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra aprítjuk, ha van reszelős betétünk, akkor azzal még egyszerűbb a dolgunk. Sós, forró vízbe dobjuk, és 3-4 perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük, meglocsoljuk fél citrom levével, összeforgatjuk.

Azon melegében tálaljuk a karfiolrizst a currys csirkével, megszórhatjuk friss aprított petrezselyemmel vagy korianderrel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.