Írd be, mit keresel:

Leveles tekercsek villám vendégvárónak – spenóttal, sajttal, sonkával

Az év végi vendégeskedős, partizós időszakban mindig jól jön valamilyen gyorsan elkészíthető, de finom falatka, ami vendégvárónak, előételnek vagy akár csak úgy egy pohár bor, pezsgő mellé tökéletes. Most két töltött tekercs ötletet mutatunk - spenóttal, sajttal és sonkával.

Cookta - 2023.12.21.
Leveles tekercsek villám vendégvárónak – spenóttal, sajttal, sonkával

Pár perc alatt összeállítható és elronthatatlanul egyszerű, duplán sajtos tekercsek – az egyik sonkával és füstölt sajttal, a másik spenóttal és márványsajttal készül, és mindkettőbe kerül egy kevés krémsajt, hogy még gazdagabb és puhább legyen belül. Nagyon praktikus, mert készen kapható leveles tésztával készül, minimális munkával összedobható és mindig sikert arat, ráadásul előre is betölthető, fogyasztás előtt már csak sütni kell, ha frissen akarjuk tálalni, de langyosan vagy hidegen is finomak, vagy akár pár perc alatt felfrissíthetőek a sütőben.

Spenótos és sonkás tekercsek sajttal

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 10 dkg márványsajt vagy más kéksajt
  • 12,5 dkg natúr krémsajt
  • 2 nagy marék bébi spenót
  • maréknyi darabolt dió
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a bébi spenótot rádobjuk, és kevergetve megfonnyasztjuk, megvárjuk meg elfő a leve, félretesszük.

A leveles tésztát kiterítjük, kettévágjuk, mindkettőt vékonyan megkenjük a natúr krémsajttal. Az egyiket ezután még megkenjük mustárral, beterítjük szeletelt sonkával, megszórjuk a füstölt sajttal, és feltekerjük. A másik krémsajtos tésztalapon elosztjuk a párolt spenótot, rámorzsoljuk a márványsajtot, meghintjük a dióval, és ezt is feltekerjük.

A tekercseket ujjnyi szeletekre vágjuk, sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, és 180 fokos sütőbe téve, légkeverés mellett 18-20 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Azon melegében tálalhatjuk, de langyosan, hidegen is finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.