Írd be, mit keresel:

Narancsos kacsamell omlósan – elegáns, mennyei, szuperegyszerű

Kacsamellet nem mindennap eszünk, hiszen ez igazi ünnepi finomság, az egyik legomlósabb és ízletesebb hús, ami csak létezik, és kellően fűszerezve remek alternatíva lehet karácsonykor is, ha nem pepecselős, de elegáns és könnyedebb fogásra vágyunk. Narancsosan, omlósra sütve mennyei, és kb. 30 perc alatt megvan - körettel együtt.

Cookta - 2023.12.22.
Narancsos kacsamell omlósan – elegáns, mennyei, szuperegyszerű

A kacsamell szuper választás, ha egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis különleges ételt szeretnénk prezentálni az ünnepi asztalra, jó szaftos és omlós, karakteres a húsa, a bőréből kisüthető és eltávolítható a zsír nagy része, és csak a finoman pirult és ropogós bőr és a szájban szétolvadó hús marad. Nagyon jól passzolnak hozzá az édes ízek, naranccsal pedig legendásan jó párost alkotnak – ebben a receptben leve és héja, mustár, méz, gyömbér kerül még hozzá, isteni finom ízkombó, ráadásul maximálisan maceramentes.

Ha két nagyobb kacsamellet készítünk, akkor 4 személynek kiadós egy adag narancsos salátával, de készíthetünk hozzá egy selymes krumplipürét vagy mazsolás rizst is, vagy a salátát gazdagíthatjuk némi sült céklával, édesburgonyával – mindegyik változat elegáns és mennyei, pedig tényleg szuperegyszerű.

Narancsos kacsamell salátaágyon

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb kacsamellfilé
  • 2 narancs
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 marék salátakeverék
  • só, bors

Elkészítés: A kacsamelleket átvizsgáljuk, ha van benne toklász, eltávolítjuk, a széleke a zsíros, túllógó részeket levágjuk, és a bőrt beirdaljuk, ügyelve arra, hogy a húst ne sértsük meg. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük az egyik narancs héját, és kissé belemasszírozzuk. Egy narancs héját kifacsarjuk, hozzáadjuk a mustárt, a mézet és a gyömbért, ezt is sózzuk, borsozzuk, simára keverjük.

Egy serpenyőt tűzre teszünk, amikor kezd forrósodni, bőrös felükkel lefelé belerakjuk a kacsamelleket, és közepes lángon hagyjuk sülni 6-7 percet, amíg kisül belőle egy jó adag zsír, és pirulni kezd. Csipesszel vagy két villa segítségével megfordítjuk, de semmiképpen nem szúrunk a húsba, és 5 percig sütjük a húsos oldalát is, majd kiöntjük a serpenyőből a zsírt.

A húsokat meglocsoljuk a narancsos szósszal, és 160 fokos sütőbe tolva 15 percet sütjük, majd a sütőből kivéve még meglocsoljuk a saját fűszeres levével, és tálalás előtt 10 percet pihentetjük.

Közben a maradék narancsot kifilézzük, és a salátakeverékkel tányérokra rendezzük. A kacsamelleket vékonyan felszeleteljük, a salátára rendezzük, öntet gyanánt meglocsoljuk az egészet a narancsos-mézes-mustáros pecsenyelével, de ízlés szerint más köretet is kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.