Írd be, mit keresel:

Kacsamáj zsírjában sütve – félre a fogyókúrát, ezt meg kell kóstolni!

Most egy olyan “étel” következik, amit imádok. De tényleg, ennek sosem tudok ellenállni. Nagymamám szokta készíteni gyerekkoromban, de amint főzőcskézni kezdtem, az elsők között reprodukáltam. Sikerült is, szerintem ez elronthatatlan - kivéve, ha a gázon hagyjuk. :)

Cookta - 2024.01.08.
Kacsamáj zsírjában sütve – félre a fogyókúrát, ezt meg kell kóstolni!

Egy azonban biztos: ez nem diétás fogás. A zsírjában sült kacsamáj az a kategória, amikor az ember elfelejti minden ígéretét és elvét, csak az ízekre figyel.

Nagyon egyszerű, szerintem gyakorlatilag elronthatatlan, mi friss újhagymával, paradicsommal és hegyes paprikával szeretjük legjobban, de lilahagymával és savanyú káposztával sem utolsó… Tessék tesztelni, szerintem jól passzolnak hozzá!

Zsírjában sült kacsamáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg bőrös kacsaháj
  • 50 dkg pecsenye kacsamáj – csirkemájjal is lehet
  • só, bors

Elkészítés: A kacsahájat 4 cm-es darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáöntünk 1,5 dl vizet, közepes lángra helyezzük. Időnként megkeverve kisütjük a zsírját. A tepertőt félretesszük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, a zsírt leszűrjük.

A májat 3-4 darabba vágjuk, egy másik lábosba tesszük. Leöntjük annyi langyosra hűlt zsírral, amennyi ellepi. Addig sütjük alacsony lángon (kb. 5 perc), míg a belseje éppenhogy megsül, kettévágva rózsaszín marad. Ekkor megszórjuk 1 csapott kávéskanál sóval, megborsozzuk, megkeverjük. Egy tűzálló tálba öntjük, kihűlés után lefedve hűtőben tároljuk.

Pirítós kenyérre kenve, friss zöldséggel fogyasztjuk. Isteni, és nehéz ellenállni egy következő szeletnek!

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.