Írd be, mit keresel:

Sajtos-baconös ropogós, a család kedvence

Pofonegyszerű, villámgyors és nagyon finom, kiadós reggelinek, leves mellé vagy épp vendégvárónak ugyanolyan tökéletes ez a ropogósra sült töltött tészta. Nagyon ajánlom, mert pont olyan finom, mint amilyennek látszik.

Cookta - 2024.01.15.
Sajtos-baconös ropogós, a család kedvence

Friss leveles tészta, sajt, bacon és tejföl az alapja ennek az isteni töltött táskának, a tetején pirult szezámmaggal, rém egyszerű, mégis zseniális, szó szerint eteti magát, főleg frissen, a sütőből kivéve.

Ezt az alapváltozatot amúgy tovább is lehet gondolni, kis mustárral, ketchuppal a tölteléket feldobni, a tetejére is kerülhet a szezám helyett más mag, esetleg reszelt sajt vagy kömény, szóval szerintem megunhatatlan és végtelenségig variálható ez a gusztusos falatozni való…

Sajtos-baconös ropogós

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 4 nagy evőkanál tejföl
  • 5 szelet bacon
  • 15 dkg sajt
  • só, bors
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés: A baconszeleteket egy serpenyőben ropogósra sütjük, félretesszük, míg kihűl.

A leveles tésztát kigöngyöljük, nagyon kicsit lisztezett deszkára terítjük, széltében kettévágjuk. A tejfölt összekeverjük 1 teáskanál sóval, és alaposan megborsozzuk. Megkenjük vele mindkét lapot. A sajtot lereszeljük, elosztjuk a tejfölös lapokon, kicsit rányomkodjuk. Az egyik felére rátördeljük a bacont, majd ráfordítjuk a másik tésztát a sajtos felével. Ezt is kissé összenyomkodjuk, pizzavágóval először hosszában félbe, majd keresztben 4 részre vágjuk, 8 darabot kapva.

Egy tepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk, egymástól pár cm-re egymás mellé sorakoztatjuk a kis szendvicseket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.