Írd be, mit keresel:

Rakott krumpli másképp, spenóttal és krémsajttal

A rakott krumpli mindig nagy sikert arat, akár a klasszikus változatot készítjük, akár kicsit csavarunk rajta - laktató, kiadós és egyszerű elkészíteni. Ez egy húsmentes, spenóttal, tejszínnel és krémsajttal készülő változat, nagyon finom, ízlés szerint főételként vagy köretként is tálalható.

Cookta - 2024.01.22.
Rakott krumpli másképp, spenóttal és krémsajttal

A fagyasztott leveles spenót szuper alapanyag, olcsó és egészséges, a legtöbb kiszerelésben porciósan kapható, ami nagyon praktikussá teszi, egyrészt mert nem kell egy alkalommal az egészet felhasználni, kivehetünk belőle annyit, amennyire épp szükségünk van, másrészt a legtöbb esetben felolvasztás nélkül használható, és könnyebben kiolvad főzés közben.

Most tejszínnel és krémsajttal készült belőle egy selymes és ízletes mártás, ami félig főtt krumplival rétegezve került tepsibe – sülés közben a krumpli beszívja a szósz aromáit, a keményítőtartalma pedig kissé besűríti. Rém egyszerű és nagyon finom, húsimádók tehetnek bele akár egy kis bacont, vagy a tetejére szórhatunk még reszelt sajtot – egyszóval bátran tovább variálható ez a kiadós krumplis fogás.

Spenótos-tejszínes rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1,2 kg krumpli
  • 40 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejszín
  • kevés reszelt szerecsendió
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, leöblítjük, és hideg vízben feltesszük főni, ha forr, megsózzuk, félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

Közben a mártáshoz megtisztítjuk és felaprítjuk az újhagymát és a fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajon kicsit megfuttatjuk, hozzáadjuk a fagyos spenótot, felöntjük a tejszínnel, és kis lángon 10 percet pároljuk, hogy a spenót felengedjen, közben sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk hozzá, a végén belekeverjük a krémsajtot, és kevergetve megvárjuk, amíg felolvad.

Egy tepsibe öntjük a főtt krumplit és a spenótos szószt, összeforgatjuk, elrendezzük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe téve, légkeverés mellett 20-25 perc alatt pirulásig sütjük.

Azon melegében tálaljuk friss salátával vagy savanyúságnak, de ízlés szerint akár köretként is adható sült hús vagy hal mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.