Írd be, mit keresel:

Egészséges zabpelyhes crumble, a tökéletes reggeli és uzsonna

Az angolok híres morzsasüteményének, a crumble-nek egészséges változata ez az almás-zabpelyhes csoda, nagyon finom, reggelinek és uzsonnának is tökéletes, csak gyümölcs és zabpehely az egész, mégis igazi sütiélmény! Pofonegyszerű, érdemes nagyobb adagban készíteni, mert sokáig eláll, így napokig megvan az egészséges reggeli vagy nassolnivaló, amire bármikor rá lehet járni...

Cookta - 2023.12.17.
Egészséges zabpelyhes crumble, a tökéletes reggeli és uzsonna

Ropogós zabpehely, krémesre sült alma, illatos és kényeztető, nincs benne zsiradék, vegán étrendbe is beilleszthető ez a finomság, ami ráadásul nagyon egyszerű és igazán jól variálható. Az alma gazdagítható más gyümölccsel – körtével vagy fagyasztott bogyósokkal például -, de a morzsás, zabpelyhes réteg is fűszerezhető, felturbózható. Itt vanília, fahéj és mazsola került bele, de akár gyömbér, kakaópor, aprított magok is mehetnek bele, ki mit szeret vagy talál otthon.

A zabpelyhes réteg lényege, hogy egy kis növényi tejjel és natúr almapürével kell összeforgatni, ettől válik sütissé, ez fogja össze, és lesz olyan nagyon finom. Az almapürét mi magunk is elkészíthetjük az almát megfőzve kevés vízben, majd pépesítve, de készen is kapható a német láncoknál és drogériákban.

Egészséges almás-zabpelyhes crumble

Hozzávalók kb. 6 adaghoz:

  • 8 közepes alma
  • 4 dl zabpehely
  • 3 dl növényi tej
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 4 evőkanál almapüré
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • maréknyi mazsola vagy aszalt vörösáfonya

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük.

A morzsás részhez a nedves alapanyagokat – a tejet, a vaníliát, a juharszirupot és az almapürét – elkeverjük, hozzáadjuk a fahéjat, a zabpelyhet, a mazsolát vagy áfonyát, és alaposan összekeverjük, majd egyenletesen az almára halmozzuk, finoman lenyomkodjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30-35 perc alatt pirulásig sütjük, míg az alma megpuhul, a tetején a morzsa ropogósra sül.

A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, magában vagy egy kis növényi joghurttal fogyasztjuk, a hűtőbe téve 5 napig vígan eláll.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.