Írd be, mit keresel:

Édes bundáskenyér sütőben sütve, ropogós fahéjas réteggel

A bundáskenyér nálunk többnyire sós és gyors vacsora, a maradék szikkadt kenyér eltüntetésének egyik legjobb módja, de Portugáliában ünnepi desszertnek számít, és édesen, fahéjasan készítik. Nagyon egyszerű és finom, ráadásul ebben a változatban sütőben sül, teljesen zsiradékmentesen.

Cookta - 2024.01.05.
Édes bundáskenyér sütőben sütve, ropogós fahéjas réteggel

A bundáskenyér az egyszerűség diadala, egy zseniálisan frappáns és gyors fogás tényleg minimális alapanyaggal, és még ezt is mennyi módon lehet variálni! Édesen vagy sósan, kell-e tej hozzá, olajban vagy vajban sütjük, nagyanyáink valószínűleg zsírban, ma pedig egyre többen inkább sütőben, hogy kevesebb zsiradékot tartalmazzon… Ezt az édes változatot Portugáliából kaptuk – köszönjük! -, ahol édesen készül, fahéjas cukorral, és elképzelhetetlen a karácsony és az újév nélküle.

A portugál édes változat is hagyományosan olajban sült, de ezzel a sütős változattal azért elég sok zsiradék kispórolható belőle, ráadásul a fahéjas cukorral megszórt, tejbe és tojásba mártott kenyérszeletek tetején így finoman roppanósra sül az illatos cukor, belül pedig krémesre sül. Melegen, de kihűlve is finom, és nekünk ünnep sem kell hozzá – elég egy ráérős reggel!

Édes bundáskenyér – sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 1 bagett
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés: A bagettet ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat egy mélytányérba felütjük, villával felverjük. A tejet egy másik mélytányérba öntjük, hozzáadjuk a vaníliát, elkeverjük. A kenyérszeleteket megmártjuk először a tejben, majd megforgatjuk a tojásban, és tapadásmentes vagy sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük.

A cukrot és a fahéjat összekeverjük, és egyenletesen meghintjük vele a kenyérszeleteket. 180 fokos sütőbe toljuk, és 20 perc alatt megsütjük.

Melegen, langyosan, hidegen is finom, tökéletes ráérős reggelinek egy pohár tejjel, de dzsemet, gyümölcsöt is kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.