Írd be, mit keresel:

A piros, a sárga vagy a zöld paprika a legjobb? Melyiket válasszuk?

Csábítóak, húsosak, színesek, szuperül feldobnak egy salátát vagy főtt fogást is színeikkel és aromáikkal, de vajon van-e különbség a különféle paprikák között színük alapján?

Cookta - 2021.02.21.
A piros, a sárga vagy a zöld paprika a legjobb? Melyiket válasszuk?

Meglepő módon van, még akkor is, ha mondjuk ugyanolyan fajta paprikákról van szó! Vegyük például a húsos kaliforniai paprikát, amelyiknek minden színű változata ugyanahhoz a fajtához tartozik, színük szerint ízük és tápanyagtartalmuk is különbözik. Ha mondjuk piros vagy sárga példányt kóstolunk, sokkal édesebb, gyümölcsösebb a húsuk, mint a zöld színűeké, amelyek még éretlenek. A szakértők kutatásai pedig kimutatták, hogy míg a zöldek sok folsavat és K-vitamint tartalmaznak, addig a piros és narancs színűek inkább A-, C- és B6-vitaminokban és antioxidánsokban bővelkednek.

Felmerül tehát a kérdés: melyik előnyösebb a szervezet számára? A válasz pedig az, hogy bármelyiket is válasszuk, mindenképpen egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételt fogunk fogyasztani, így egyikről sem érdemes lemondani. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy mivel a sárga, a narancs és piros színű példányok már érettebbek, ezért nemcsak ízletesebbek, de vitaminokban és antioxidánsokban is gazdagabbak, így inkább ezeket érdemes preferálni, de ha a színekkel szeretnénk játszani, a zöldet sem érdemes mellőzni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.