Írd be, mit keresel:

Elektromos meghajtású távirányítós autók

A távirányítós, azaz RC autómodellek népszerűségéhez nagyban hozzájárul, hogy egyszerűen módosíthatók vagy javíthatók. Legyen szó robbanómotorról vagy elektromos meghajtásról, kevés olyan meghibásodás van, amit egyedül ne tudnánk helyrehozni.

Cookta - 2021.04.27.
Elektromos meghajtású távirányítós autók

Elektromos vagy robbanómotoros

A "radio-controlled", azaz rövidítve RC modellek távirányítható járműveket takarnak. Lehetnek ezek hajók vagy repülők, többféle modellméretű szerkezet formájában jelennek meg, azonban a legnépszerűbb típusok mindig is az autók voltak.

Elektromos RC modellautó

Elektromos RC modellautó
Forrás:
modellfutar.hu

A meghajtásukat többféle motor is végezheti. Például léteznek a robbanómotorokat pontosan leutánzó modellek, melyek nitro-metán, metanol és olaj keverékével vagy csak egyszerűen benzinnel működnek.

Ezek a verziók azonban rendkívül bonyolultak, de ennek ellenére nem nyújtanak sebességbéli előnyt. Éppen ezért jóval gyakoribbak az elektromos motorok. Természetesen ezek bizonyos típusai is lehetnek igen bonyolultak, de nem kell az üzemanyaggal vesződni, és a kezdők számára is kedvezőbbek.

Ezeket az elektromos motorokat egy újratölthető nikkel-kadmium, nikkel-fém hidrid vagy lítium-polimer akkumulátor látja el. Amellett, hogy egyszerű ezeket tölteni, a legújabb verziókat karbantartani is szinte alig kell, ezáltal ideális azok számára, akik nem szeretnének sokat vesződni az autók javítgatásával.

Ha kevesebb gond van a motorral, akkor nagyobb figyelmet lehet szentelni a vezetés örömének, illetőleg más alkatrészek módosításának, mint a felfüggesztés vagy a kerekek. Ha pedig a felfüggesztésről és kerekekről beszélünk, arra is érdemes odafigyelni, hogy az útminőség függvényében is megkülönböztetünk modelleket.

Az aszfaltutakra tervezett típusok általában inkább a maximális sebességre fókuszálnak, de a nehéz terepet nem bírják. A rally autók már kavicsos utakon vagy talajon könnyedén haladnak, de a felfüggesztés és a gumi az igazán nehéz terepekre nem alkalmas. Ilyen célokra külön tervezett RC modellre van szükség, melyek szinte bárhol könnyedén száguldoznak.

Modellszerelés

Igen nagy részét képezi a hobbinak az, hogy az RC autókat szét is lehet szerelni, részeiket pedig kicserélni. Mivel modulokból van felépítve, az egyes részeket a többitől teljesen függetlenül lehet módosítgatni, ezzel könnyítve azok dolgát, akik csak bizonyos aspektusait szeretnék megváltoztatni.

Amellett, hogy ilyen módon fejlesztéseket lehet eszközölni, a javításokat is igencsak leegyszerűsíti. Például, ha sérül az elektronika, rendkívül egyszerű orvosolni a problémát. A Modellfutárnál kapható csatlakozók és kábelek rengeteg változatban elérhetőek, így bármelyik járművedet újra üzemképes állapotba tudod hozni.

Igen nagy részét képezi a hobbinak az, hogy az RC autókat szét is lehet szerelni, részeiket pedig kicserélni.

Igen nagy részét képezi a hobbinak az, hogy az RC autókat szét is lehet szerelni, részeiket pedig kicserélni.
Forrás:
modellfutar.hu

Készen a dobozban

Számos embert eltántoríthat a hobbitól a tény, hogy ezeket a járműveket szerelni kell. Azonban ez nem így van, a kezdők számára egyre könnyebb az RC autózásba történő beszállás.

Számos távirányítós jármű, gyakran a legjobb minőséggel, eleve összeállítva kerül a dobozokba. Ezáltal a csomagolásból kiszedve azonnal készen áll arra, hogy elvidd egy próbakörre.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.