Írd be, mit keresel:

Mágnesszelep; az öntözés nélkülözhetetlen kelléke

Egyszerűen nagyszerű. Nagyjából ezt mondhatjuk el az automata öntözőrendszerről. Egy ilyen rendszer megnyugtat minket az aszályos időszakban is. Akkor sincs probléma ha hetekig, netalán hónapokig nem jutunk le a nyaralóba. 

Cookta - 2021.05.31.
Mágnesszelep; az öntözés nélkülözhetetlen kelléke

Teljesen automata, így akár egy okostelefon segítségével is irányíthatjuk a távolból. Legyen szó mezőgazdasági területekről vagy családi kertekről, mindenhol megállja a helyét. Ráadásul hosszú távon a vízköltségeken is spórolhatunk. De mi kell egy ilyen komplex rendszer működéséhez? Nos, mágnesszelep biztosan! A következő cikkben ezen alkatrészé lesz a főszerep. 

Rendszerezettség az öntözésben

Az automata öntözőrendszer tehát a hatékony és takarékos öntözést testesíti meg. Az irányításról a vezérlőegység gondoskodik. Az egyes zónák vízellátását pedig a mágnesszelepek garantálják, így válik megbízhatóvá a rendszer.

A víznyerő helyből általában a szivattyú segítségével jut a felszínre a víz, ahonnan átkerül a csövekbe. A csövek ott vannak az egész öntözendő területen, s a szórófejek lesznek abban a segítségünkre, hogy a víz kijusson a szabadba. A nyári hajnalok és esték jellegzetes nesze az a spriccelő hang, amikor beindulnak az öntözőrendszerek. Ilyenkor kezd munkálkodni a mágnesszelep. 

Mágnesszelep

Mágnesszelep
Forrás:
https://automataontozorendszer.com

A mágnesszelep szerepe az öntözésben

A mágnesszelep bizonyos időközönként nyit és zár, ezzel szabályozva a víz áramlását. A működése gyakorlatilag az elektromágnesességen és a nyomáskiegyenlítésen alapul. Nemcsak az áramlást irányítja, hanem a vízmennyiséget is szabályozza.

A 9 V és 24 V közötti elektromos jel a vezérlőegységből érkezik, ezt követően a szelep kinyit. Az áramot a szolenoid, vagyis a mágnestekercs érzékeli. Amikor a jel megszűnik, a szelep visszazár. 

Az alkatrész belsejében gumimembrán található. Ez lesz az, ami a nyitáskor felemelkedik, záráskor pedig visszaáll alaphelyzetbe. Nem aggódnunk a membrán meghibásodása esetén sem, hiszen ilyenkor sem kell az egész szelepet kicserélni. A szelepre akár nyomásszabályozó is szerelhető, amelynek segítségével átállíthatjuk a nyomás értékét. 

Amennyiben szeretnél minőségi termékeket beszerezni öntözőrendszeredhez, akkor az AutomataÖntözőrendszer.com mágnesszelep termékei között te is válogathatsz!

Mágnesszelep típusok

Minden feladathoz más-más típusú szelep ajánlott. Van például sarok- és egyenes szelep, de nagy teherbírású darab is. A mesterszelep az öntözőrendszer elején helyezkedik el, s amikor az automatika bekapcsolja valamely zóna öntözését, akkor ez azonnal utat nyit. Ez a szelep biztosítja, hogy csak az öntözés során kerüljön nyomás alá a fővezeték. Ez nagyon előnyös egy csőtörés alatt, hiszen így elkerülhetjük a további károkat. 

Az sem gond, ha a szelep átereszt. Ilyenkor ellenőrizni kell, hogy nem szennyeződés okozta-e a problémát. Az elzárt főcsap, a kikapcsolt vezérlő már teret ad a szelep tisztításának. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.