Írd be, mit keresel:

Így néz ki az idei nyár a nyári szabadságok és az újranyitás függvényében

Az elmúlt időszak nehézségeire megoldásként sokan a nyári szabadságokat említik. Bár az újranyitás sok szektorban hozott új lendületet, a nyár az továbbra is nyár marad. Ezért sokan terveztek egy kiadós pihenést az újranyitás ellenére, vagy inkább épp ezért.

Sokaknak érthetően elegük lett már a bezártságból, vagy épp abból, hogy a Covid-19 járvány miatt felborult minden egyes cégek működésében

Cookta - 2021.06.01.
Így néz ki az idei nyár a nyári szabadságok és az újranyitás függvényében

Sajnos sok esetben a cégek sem szívesen engedik el alkalmazottaikat hosszabb nyári szabadságra, mert az újrakezdés sok feladatot tartogat. Nézzük hát meg, hogy miként alakul az idei újranyitásos nyári időszak a nyári szabadságok függvényében.

Sokan már kiadták a “kötelező szabadságokat”

Sok cégnél döntöttek úgy év elején, hogy arányosan kiadják a szabadságokat. Azért döntöttek így a munkáltatók, mert abban reménykedtek, hogy az év második felére pozitív változások lesznek. A vakcináknak köszönhetően enyhülnek majd a szabályozások, így egyre több cég tud majd újra belelendülni a munkába. És végül is be is jött ez a várakozásuk, mert a nyár elejére elérkeztünk az újranyitáshoz.

Sajnos ezeknek a “kötelező szabadságoknak” vannak negatív hozományai is. Egyrészt a munkavállalók nem tudnak hosszabb pihenéseket tervezni. Másrészt épp ezek hiánya miatt romolhat a teljesítmény, mert fásultak, fáradtak lesznek a munkavállalók.

Milyen hatással vannak a toborzásra a nyári szabadságok és az újranyitás?

Az elmúlt időszak a legtöbb cég életében a kivárásról, az óvatosságról és semmiképp sem a toborzásról szólt. Persze voltak olyan iparágak, melyek a pandémia ideje alatt kaptak szárnyra, de egyáltalán nem ez volt a jellemző. Sok cég örült, ha egyáltalán meg tudta tartani a munkatársait, semhogy újakat vegyen fel.

A nyár eleji újranyitásnak köszönhetően viszont kezdenek felbátorodni, feléledni a cégek is. Ezzel együtt sok helyen megkezdődnek, újrakezdődnek a toborzások. Sok esetben a pandémia miatt elengedett és most vissza nem térő munkatársakat kell pótolni, máshol egyenesen bővítéssel számolnak.

Ennek ellenére kicsit felborulni látszik a keresleti és kínálati oldal. Míg sok cég új munkavállalót venne fel, addig sok álláskereső inkább kiélvezné még a nyarat, és majd szeptembertől nézne új munka után.

Te tudtad mindezt? Ha esetleg nem, de szívesen olvasnál hasonló elemzéseket, akkor olvasd a DreamJo.bs blogját.

A felvételi folyamatoknál marad a szokásos menetrend

Ha nyár, akkor uborkaszezon, szokták mondani.

És valamilyen szinten igazuk is van azoknak, akik ezt mondják. Ugyanis a felvételi folyamatoknál, a toborzásban is egyfajta lassulás figyelhető meg. Bár az előző pontban részleteztük, hogy miért lehet most több állással találkozni, mint eddig, ez nem jelent gyors folyamatot.

A nyár során jelentősen be tudnak lassulni az interjúztatások. A HR-es és vezető beosztású kollégák szabadságai miatt. Munkavállalóként erre számítsunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.