Írd be, mit keresel:

A macskakonzerv előnyei a mindennapokban

Ha a te házi kedvenced is egy macska, akkor minden bizonnyal találkoztál már a problémával, hogy nem minden táplálékot hajlandó megenni. Ilyenkor óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy vajon mi az, ami célravezető?! Adjunk neki nagyobb mennyiségben tápot, esetleg a macskakonzerv az, ami ideális? Mai cikkünkben a macskakonzervé lesz a főszerep.

Cookta - 2021.07.01.
A macskakonzerv előnyei a mindennapokban

Úgy kezdjük, ahogy folytatni szeretnénk

Mint minden másban, ebben is nagyon fontos, hogy lehetőség szerint egyféle megoldást válasszunk.

Tehát ha azt szeretnénk, hogy a bársonytalpúnk egész életében elfogadja mind a macskakonzervet, mind a száraz tápot, akkor minden esetben érdemes már pici korában is ezt a szisztémát követni.

Az biztos, hogy mindkét eledelre szüksége van élete során, bár mi elsődlegesen a macskakonzervet preferáljuk. Ez főleg azért van így, mivel a macskakonzerv nagyobb mértékben tartalmaz folyadékot, mint a száraz táp. Az meg persze mindenki előtt ismeretes, hogy a macskáknak ugyanúgy van folyadékigényük, mint bármely más házi kedvencnek. 

Lehet, hogy még nem tudtad, de a macskák képesek akár egész életünkben ugyanazt az ízesítésű macskaeledelt enni. Ez jellemzően akkor alakul ki, amikor kiskorában az ízeket kóstoltatjuk kedvencünkkel.

Tehát ha azt szeretnénk, hogy a cica minden textúrájú és ízvilágú eledelt kedveljen, akkor érdemes változatosan táplálni az első időktől kezdve. Ha a későbbiekben szeretnék változtatni a táplálkozási szokásokon, akkor sokkal nehezebb dolgunk lesz.

Forrás:
https://kedvence.hu

Mi legyen túlsúlyban?

A macskák a folyadékigényünk egy részét a macskakonzervekből pótolják, ezért nagyon fontos, hogy minden nap fogyasszanak belőle. A száraz eledelt érdemes ugyanígy naponta adagolni nekik, de arra figyelni kell, hogy csak korlátozott mennyiséget tegyünk eléjük. A nedves eledel kifejezett előnye, hogy mikor felbontjuk, ellenállhatatlan illatával garantáltan evésre inspirálja a cicát.

Arra is érdemes figyelni, hogy a macskakonzervek a majdnem teljesen folyékonytól kezdve a kicsit pástétomosabbon át a nedves falatkákig bármilyenek lehetnek, így mindenképp olyat válasszunk, amit a négylábú jó eséllyel elfogyaszt. Mindemellett jó, ha tudjuk, hogy a macskakonzervek szobahőmérsékleten rövid időn belül képesek megromlani, így ha egy órán belül nem fogyasztja el a bársonytalpú, akkor inkább dobjuk ki. Persze az sem mindegy, hogy mit tartalmaznak a nedves eledelek, mivel ezeknél is előfordul jobb és kevésbé jó minőségű. 

Ettől függetlenül az összetevők mindig elárulják azt, hogy nagyságrendileg mire számíthatunk. Nézz körül a Kedvence.hu macskaeledel kínálatában, ahol biztosan a legjobbak várnak rád.

A növényi eredetű eledelek az esetek jelentős részében száraz eledelek, így nem meglepő, hogy a macskák inkább a nedveset preferálják, hiszen az jobban hasonlít a húshoz. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.