Írd be, mit keresel:

Milyen alapvető kockázatokat rejt a fürdőszoba?

Egy fürdőszoba, amely ha nem rendelkezik ablakkal vagy megfelelő szellőzéssel, folyamatos táptalajul szolgálhat különböző baktériumtenyészeteknek. A vizes szerelvények és azok közvetlen környezete elsősorban, amelyeket fokozottabban meg kell vizsgálnunk és rendszeresebben tisztítanunk.

Cookta - 2021.07.02.
Milyen alapvető kockázatokat rejt a fürdőszoba?

A legfőbb kórokozó, a baktérium

A baktériumok az egyik legegyszerűbb élőlények, és rendkívül gyorsan szaporodnak. Szaporodásukat segíti a meleg hőmérséklet, a magas páratartalom. És ameddig számukra ezek a kedvező körülmények fennállnak, nagyon jól szaporodnak. A fürdőszobák és mellékhelyiségek kedvező környezeti színteret jelentenek számukra.

Az egyik veszélyforrás a fürdőszobai csaptelep, beleértve a mosdókagylót is, felette a tükrös szekrénnyel. A vizes szerelvények közelében nemcsak a vízkő képződésre kell ügyelni, és azt eltávolítani, hanem a különböző szennyeződéseket is. A mosdókagyló körül a sok kis kacat mind porfogó, és a nedvességtartalom miatt rengeteg baktérium kerül rá.

Forrás:
https://www.geminiduo.hu/kategoria/furdoszoba-csaptelep

A gyakori takarítással és tisztítással elejét vehetjük a fertőzéseknek, illetve a műanyag tárolók, a fogkefe havonta történő cseréjével, a fogkefetartó alapos és szintén gyakori fertőtlenítésével.

A fürdőjátékok, mint baktériumhordozók

Sok szülő nem is gondolná, hogy azzal, hogy a kisbabáját rengeteg játékkal körbeveszi a kádban, nem feltétlen tesz jót. Egyrészt a kisgyerek elveszik a játékok tengerében, hamarabb unalmas lesz minden a számára, másrészt a fürdetőjátékok nagyszerű melegágyai a baktériumszaporulatoknak.

Okosabb lenne csak néhányat odaadni a gyerkőcnek, és főleg olyanokat vásárolni, amelyek könnyen tisztíthatók. A benyomható és vizet spriccelő állatkák egy idő után belül begyűjtik a piszkot, és koszos vizet fognak kiengedni magukból.

A kozmetikumok és a zuhanyfüggöny

Érdemes időről időre a lejárt kozmetikumokat átnézni, zárható helyre elrakni. A régieket, amelyeket nem használunk és az üres flakonokat ki kell dobni, mivel a samponoknak, tusfürdőknek, krémeknek az alján is megtelepszik rengeteg szennyeződés.

Egy fürdőszobában, ha az egyben a mellékhelyiség is, rengeteg baktérium száll a levegőben, és kerül át észrevétlenül egyik fürdőszobabútorról a másikra, különösen a WC-csészéről a törölközőkre. Ilyen szempontból előnyösebb, ha a WC külön helyiségben helyezhető el, de ha nincs erre mód, fokozott takarítással védekezhetünk a kórokozók ellen.

Sokan szeretik a fürdőszobájukban, ha zuhanyfüggöny védi meg őket a fürdőzés közben attól, hogy ne fröccsenjen ki a víz szerteszét a burkolatra vagy a környező bútorokra.

De a zuhanyfüggöny is az egyik fő veszélyforrás lehet a rajta megtelepedő baktériumok miatt. Nemcsak a redőkben alakulnak ki foltok, hanem a függöny alja is egy idő után begyűjti a szennyeződéseket. Így nemcsak csúnya látványt nyújt, hanem táptalaja lehet különféle betegségeknek.

Hagyományos vagy vegyszeres tisztítószerek rendszeres alkalmazásával megelőzhetjük a nemkívánatos elszíneződéseket, de legfőképpen elkerülhetjük a baktériumtelepek kóros elszaporodását.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.