Írd be, mit keresel:

Legyél egy nagyszerű kvízközösség tagja!

Néhány éve elképzelhetetlen volt az, hogy ne kelljen kimozdulni otthonról ahhoz, hogy szocializálódjon az ember. Manapság már kicsit más a helyzet, új kapuk nyíltak meg az internet és az okostelefonok széles körű elérhetőségével.

Cookta - 2021.07.02.
Legyél egy nagyszerű kvízközösség tagja!

Ma már áthidalhatók olyan távolságok, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Természetesen a fizikai kapcsolatokat nem helyettesítheti semmi, hiszen egy jó beszélgetés egy vacsora mellett vagy egy ölelés virtuálisan aligha kivitelezhető az online térben. Ugyanakkor vannak olyan dolgok, mint például a társasjátékok, kvízek, amelyek ragyogóan működnek a világhálón keresztül is.

A hasonló érdeklődési körű embereket gyűjti össze a Keresztlabda csapata is, ahol záporoznak az online kvízjátékok. A témakörök igen változatosak, de ebbe egyelőre ne menjünk bele, hanem először nézzük, hogyan is működik ez a közösség!

Fejtörők, kvízek és feladványok minden mennyiségben

Az alapot a Keresztlabda weboldala szolgáltatja, ahol hetente több új kérdéssor is megjelenik. Kitölthetsz általános vagy szórakoztató, tudománnyal, zenével, földrajzzal, matekkal, történelemmel vagy más érdekességekkel kapcsolatos kvízeket is. Nem hiányzik a repertoárból a sport, a foci, a gasztronómia és a filmek világa sem.

Vannak napi feladatok is, amik a klasszikus kérdés-válasz alapú kérdéssoroktól némileg eltérőek. Ezek között találhatsz matematikai feladványokat, de akadnak kiegészítendő közmondások és olyan rejtélyek, amelyekre neked kell megadnod a választ a saját kútfődből.

A kérdéssorokat rendszeresen felteszik a Kvíz kuckó nevű Facebook-csoportba is, amelynek több ezer lelkes tagja van. Nézzük, hogy mire kell ügyelned, ha szeretnél csatlakozni ehhez a közösséghez!

A csoport tagságának feltételei

  • Az adminisztrátorok alapvetően azért hívták életre a csoportot, hogy a Keresztlabda weboldalán megjelenő kvízekhez hozzá tudjanak szólni a honlap látogatói, ki tudják vesézni az egyes kérdéseket, kérdéssorokat adott esetben. Olykor felkerül a csoportba egy képes feladvány vagy egy szöveges fejtörő is.
  • Ha szeretnél a csoport tagja lenni, akkor legyél kedves, udvarias. Fontos a tisztelet, még akkor is, ha te magad tapasztalt kvízjátékos vagy, ne nézd le a másikat. Van, aki még kezdő, sőt, az is megeshet, hogy elgépel egy-egy szót, ezen ne akadj fenn. Végülis ez nem egy nyelvtanóra.
  • Ügyelj arra, hogy olyan szavakat használj, amelyek mindenki számára elfogadhatóak és nem keltenek botránkozást. A csúnya szavak helyett írj választékosan és illemtudóan.
  • Természetesen te magad is találhatsz ki feladványt, amit egyszerűen csak posztolnod kell a csoportban. Ha az adminok jóváhagyják, akkor már figyelheted is, hogy kinek hogy sikerül válaszolnia a kérdésedre.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.