Írd be, mit keresel:

Egyensúly süti könnyedebben – kevesebb kalóriával

Az úgynevezett egyensúly süti egy igazi klasszikus, valójában egy gazdag kevert tészta, amiben egyenlő arányban van liszt, tojás, cukor és vaj. Ez a változat viszont attól különleges, hogy bár a végeremény nagyon hasonlít a klasszikusra, alig van benne zsiradék, és a cukor mennyisége is csökkentett, mégis nagyon puha, egyáltalán nem száraz, bármikor bevethető süti a végeredmény.

Cookta - 2023.09.06.
Egyensúly süti könnyedebben – kevesebb kalóriával

Ez az a süti, ami mindig jól jön, reggelire, uzsonnára, piknikre is tökéletes, kávé, tea vagy kakaó mellé magában, de akár dzsemmel, lekvárral kísérve is isteni péksütemény helyett. Az angolszász országokban pound cake – font sütemény -, a franciáknál quatre quart – négy negyed – néven ismert és kedvelt sütemény tésztája hagyományosan azonos arányban tartalmazza a 4 alapvető alkotóelemét, vagyis a tojást, a lisztet, a cukrot és a vajat, illetve extra ízesítőket és némi sütőport.

Ez a könnyített változat pofonegyszerű és nagyon gyors, 10 perc alatt összeállítható egyetlen keverőtálban, a tetemes mennyiségű vaj helyett csupán 2 evőkanál olaj kell hozzá, könnyű, puha, illatos, és alaprceptként is tökéletesen működik például gyümölcskenyérhez, vagy gazdagíthatjuk darált dióval, mandulával, kókuszreszelékkel, összecsokizhatjuk kevés kakóport téve a tésztába – rengeteg benne a lehetőség, és az alapváltozat is nagyon finom.

Egyensúly süti könnyedebben

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál víz
  • csipet só

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, ezzel is elkeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és egy spatulával simára keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt pástétom-, őzgerinc- vagy téglaformába öntjük, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 35-40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

A sütőből kivéve 10 percet pihenni hagyjuk, majd kiborítjuk, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk, kávé, tea vagy kakaó mellé, reggelire vagy uzsonnára egy kis dzsemmel kísérve is tökéletes.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.