Írd be, mit keresel:

Éléskamra feltöltése ízekkel, illatokkal és nosztalgiával

A nosztalgia a legerősebb érzés. A gyerekkor rendkívül meghatározó az életünkben, élethosszig emlegetjük a nagyszülőknél töltött időt vagy a nagyi főztjét. Ennek emlékéről, ízvilágáról pedig ma sem kell lemondanunk.

Cookta - 2021.12.02.
Éléskamra feltöltése ízekkel, illatokkal és nosztalgiával

A nagyival a konyhában! 

Ha megkérdeznék, hogy a gyerekkori nyarakról vagy a nagyszülőknél vidéken töltött szünidőkről mi jut először eszünkbe, biztosan sokan sorolnák az élményeket a nagyival a konyhában. Kislányként a közös sütések, kisfiúként pedig a lebilincselő történetek, amelyeket magában rejtenek azok az ikonikus konyhák. 

Ha pedig konyha, akkor az éléskamra is mindig nyitva állt, ha pedig nem, akkor milyen élvezet volt besurranni, némi finomságot elcsenni a polcokról. Egy olyan hely volt, ami egy gyerek számára mindig kincseket tartogatott. Itt egy levár, ott egy kis méz – ki ne szerette volna a macimézet, de csakis azt -, vagy éppen mekkora izgalom volt belekóstolni a gyümölcsök, szószok és befőttek némelyikébe. 

Mit rejt az éléskamra? 

A nagyik konyhájából mindig nyílt egy éléskamra vagy spájz. Egy szobácska tele minden földi jóval. Nem véletlen ezért, hogy a Hagyományőrző Bolt szintén éléskamra néven gazdag kínálattal várja a hagyományos ízek kedvelőit! 

Az éléskamrában megtalálhatjuk a nagyik által készített, igazi tészták élményét a Históriás tésztáknak köszönhetően, kézműves őstermelők lekvárjait és mézeit, valamint olyan retró édességeket, mint a dianás cukor, a zizi vagy a franciadrazsé. Sőt, a vásárfia termékeket is, így a kakasos nyalóka vagy a kókuszrúd szintén megédesítheti napjainkat. 

Édességek tekintetében érdemes azoknak is körülnézni, akik valamilyen különleges, exkluzív desszertet szeretnének, a Borsa desszertek pont nekik valók. Ez a termék rendkívül megkapó, díszcsomagolásban csodás ajándékként is tekinthetünk rá. 

Népszerűek a házias száraztészták, amelyekhez friss magyar tojást használnak, teljesen tartósítószer mentes.

Népszerűek a házias száraztészták, amelyekhez friss magyar tojást használnak, teljesen tartósítószer mentes.
Forrás:
https://hagyomanyorzobolt.com/sct/804987/Eleskamra

Töltsd fel Te is a készleteidet online! 

Az említett Hagyományőrző Bolt lehetőséget biztosít arra, hogy otthonunk kényelméből és többszörösen átgondolva összeállítsuk, amire csak szükségünk van az éléskamra készleteinek feltöltéséhez. A megrendelést online leadhatjuk, hamarosan pedig a hagyományos ízekkel nosztalgiázhatunk egy kicsit. 

Népszerűek a házias száraztészták, amelyekhez friss magyar tojást használnak, teljesen tartósítószer mentes, és a Históriás tészták különleges gyártási eljárással készülnek, hogy minél közelebb érezhessük magunkhoz a nagyi főztjeinek ízvilágát. Olyan hagyományos változatok közül rendelhetünk, mint a cérnametélt, az eperlevél vagy a tarhonya és a csigatészta, de a nagy kedvenc lebbencs tésztáról sem kell lemondanunk. 

A magyar termelői mézek sem hiányozhatnak az éléskamrából, töltsd fel Te is készleteidet minőségi akácmézzel, propoliszos mézzel vagy levendulával ízesített mézzel. Ha pedig hagyományok, akkor a macimézet is szerezzük be, gyerkőcöknél garantáltan sikert arat, míg bennünk szép emlékeket ébreszt.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.