Írd be, mit keresel:

Hogyan válassz ágaprítót?

A kerti hulladéktól való megszabadulás nem lesz többé macera, ha beszerzel egy ágaprítót. Persze, a saját költségeden el is szállíttathatod, de ha már a zsákolásával dolgoznod kell, miért ne hasznosítanád?

Az ágaprítók közötti különbséget ebben a cikkben a PLAZAWEB.HU webáruház munkatársai mutatják be, hogy mire a cikk végére érsz, már pontosan tudd, hogy melyik típus a neked való. 

Cookta - 2021.12.02.
Hogyan válassz ágaprítót?

Késes aprítógépet válassz, ha…

…számodra nem gond, hogy a berendezésbe egyesével tudod csak tolni az ágakat. Némi fizikai erőre is szükség van a fa tartásához és az egyre lejjebb történő nyomáshoz. A frissen metszett gallyakat 2-4 cm-es darabokra vágja, de ha hagyod a kerti hulladékot kiszáradni, akkor már nem biztos, hogy hatékonyan tud működni. A masina aljához zsák rögzíthető, amibe az apró fadarabok kerülnek, ezt a gyűjtőzsákot akár működés közben is cserélheted, nem kell megszakítani a munkafolyamatot. A kések minden oldalukon élesek, ezért ha romlást érzel a teljesítményben, akkor vagy megfordítod, vagy megélezheted őket. 

Hengeres aprítót válassz, ha…

… nagy a kerted, ami bőven ellát aprítani való fával. A hengeres aprító lelke ugyanis a hengerfej, ami egy minden oldalán éles csillaghoz hasonlítható. Ez a gép szinte csak felügyeletet igényel: te betolod a nyílásba az ágakat – igen, egyszerre akár több darabot is -, a fogaskerék pedig a kellő méretű darabokra töri. Neked nem kell tolnod, nyomnod vagy bármilyen más erőhatást kifejtened, a gép önmaga húzza be a faanyagot. Ha mégis elakadna a sok vágnivaló, megváltoztathatod a henger irányát, így lényegében visszaadja a gallyakat. Ilyenkor vagy elrendezed őket egyenletesebben, vagy kevesebbet teszel vissza.

Az elektromos ágaprítók önálló tartállyal rendelkeznek, ami ha megtelik, csak a gép leállításával tudod cserélni. Ha szeretnéd hasznosítani a kerted adta hulladékot, nézd meg a PLAZAWEB.HU webáruház elektromos ágaprító kínálatát

Az elektromos ágaprítók önálló tartállyal rendelkeznek, ami ha megtelik, csak a gép leállításával tudod cserélni.

Az elektromos ágaprítók önálló tartállyal rendelkeznek, ami ha megtelik, csak a gép leállításával tudod cserélni.
Forrás:
https://www.plazaweb.hu

Mire használhatod fel az egységes méretű fadarabokat?

Egyrészt, ha vegyes- vagy fatüzelésű kazánod van, akkor természetesen fűtésre. Másrészt a kerted tápanyagtartalmát biztosíthatod vele, hiszen a mulcs, amikor lebomlik, javítja a talaj szerkezetét.

Miért jó még a mulcsozás?

  • Nem engedi elpárologni a vizet, így nem kell olyan gyakran locsolnod. Kánikulában nem száradnak ki a növényeid.
  • Nem engedi, hogy a gaz kifejlődjön, elzárja előle a szükséges napfényt.
  • Télen szigeteli a talajt.
  • Kevésbé lesznek fogékonyak a gombás fertőzésre a növények.

Biztonság

Mint minden eszköznek, az ágaprítónak is megvannak a maga veszélyei. Például kirepülhet egy fadarab, vagy a gallyak behelyezésekor megsérülhet a kezed. Az a legjobb, ha esélyt sem adsz ezeknek a véletlen baleseteknek, és mindig használsz kesztyűt és védőszemüveget. A garnitúrát kiegészítheted – mint az igazi szakemberek – sisakkal és fülvédővel is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.