Írd be, mit keresel:

Puncsgolyó, az elronthatatlan sikerdarab

A puncsgolyó elkészítése roppant egyszerű, és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni, ráadásul előre is elkészíthető, és akár ajándékba is adható.

Cookta - 2023.12.11.
Puncsgolyó, az elronthatatlan sikerdarab

Egészen kezdő konyhatündéreknek is jó szívvel ajánlom ezt a finomságot, biztos sikerélményre számíthatnak ezzel a puncsgolyóval. Nagyon finom és rém egyszerű, ráadásul az ünnepek alkalmával készülő sütemények levágott széleit is belemorzsolhatjuk, így nem vész kárba egyetlen morzsa sem.

Most viszont csak babapiskótát morzsoltam össze, majd lekvárral, mazsolával, kis kakaóval és rumaromával gyúrtam össze. Végül a megformázott golyókat piskótamorzsába forgattam bele, tálalás előtt pedig pár órát állni hagytam, hogy az ízek jól összeérjenek.

Mivel száraz, hűvös helyen több napig is eltartható, így nem kell az utolsó pillanatokra hagyni, sőt minél tovább áll, az ízek annál jobban összeérnek. Amennyiben a rumaromát kihagyjuk belőle, a gyerekek is bátran fogyaszthatják, bár alkoholt így sem tartalmaz…

Forrás: Kard Éva

Puncsgolyó

Hozzávalók 18-20 db golyóhoz:

  • 25 dkg babapiskóta (+ a hempergetéshez)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál kakaó
  • 0,5 dl víz
  • rumaroma ízlés szerint

Elkészítés: A babapiskótát daráljuk le, majd tegyük félre. Kicsivel többet daráljunk, hogy maradjon a hempergetéshez is!

Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a lekvárt, a cukrot és a mazsolát. Ezután tegyük fel a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a cukor elolvadjon és a mazsola kissé megduzzadjon.

Ezután vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kakaót és a rumaromát is, majd hagyjuk kihűlni.

A ledarált babapiskótához öntsük hozzá a kihűlt keveréket, keverjük el, gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, és hempergessük meg a félretett piskótamorzsában.

Az elkészült golyókat, mielőtt kínálnák, hagyjuk pár órát vagy akár egész éjszaka állni, hogy az ízek kellően összeérjenek. Száraz, hűvös helyen több napig is eltartható, sőt, minél tovább áll, az ízek annál jobban összeérnek.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.