Írd be, mit keresel:

A biztonságos fürdőzés medencevegyszerekkel támogatható

Ha azt hallod, medence, eszedbe juthatnak a vegyszerek. Ha azt hallod, vegyszerek, eszedbe juthat a tisztaság és persze a biztonság is. És gyakran még a vegyszerek keltette érzékenység vagy akár allergia is. Ám valamilyen formában minden medencében szükség van a víz kezelésére. Csak ebben az esetben garantálható, hogy a medence használói mindenféle egészségügyi kockázattól védve legyenek a vízben.

Persze a medence alkatrészeinek megóvása is lényeges. Ha nem jó a víz minősége, hamarabb tönkremehet több értékes és fontos medencetartozék és cső. Ez pedig nem olcsó mulatság!

Cookta - 2022.01.02.
A biztonságos fürdőzés medencevegyszerekkel támogatható

A kicsi bogaraktól a nagyobb szennyezőanyagokig

Mindenféle kosz belekerül a vízbe. Nagyon fontos már ezeket is mielőbb kihalászni. Ezzel is biztosítani lehet a víz jó minőségét. Ha nem merülnek le a levelek a medence aljára, és nem kezdődnek ott el a bomlási folyamatok, nyert ügyünk van. Egy leszedőháló és a szkimmer nagyon nagy szolgálatot tesz majd. Időnként azonban nem árt egy alapos medencetisztítást végezni. Ehhez a egy kézi vagy robot medenceporszívót nagyon jól lehet használni.

Persze a kórokozók ellen is folyamatos a küzdelem. Ehhez az első lépést jelenti a víz pH-értékének (7,2-7,6) beállítása, ami a pH-szintet beállító szerek, s multitabletták alkalmazásával egyáltalán nem ördöngösség.

Érdemes körülnézni a Medence Óriásnál kapható vegyszerek között, a tisztításhoz minden készítmény kapható.

Érdemes körülnézni a Medence Óriásnál kapható vegyszerek között, a tisztításhoz minden készítmény kapható.

Érdemes körülnézni a Medence Óriásnál kapható vegyszerek között, a tisztításhoz minden készítmény kapható.
Forrás:
https://medenceorias.hu/medence-vegyszer

Klórozás és alternatívái

Klórozásra márpedig szükség van. A mikroorganizmusok elleni küzdelemhez elengedhetetlen a víz kezelése a hagyományos klórtabletták alkalmazásával vagy pedig más, alternatív módszerekkel. Szerencsére több is van már. A klorinátor vagy sóbontó berendezés remek találmány. Jódozatlan konyhasóval működik, amiből csak 3 kilogrammot kell adagolni köbméterenként. Lényegében a nátrium-kloridból hipoklórsav (HOCl) lesz a berendezés segítségével, ami egy gyenge sav. Ideális választás, ha a medencét gyermekek is használják. 

Nagyon hatékony az ózongenerátoros tisztítás is, mely a levegő oxigénmolekuláit alakítja át ózonná, majd a vízbe jutva ezek feloldódnak és nem kímélik a mikroorganizmusokat. UV-fénnyel is ezt a hatást lehet elérni. Az eljárás zárt rendszerű, és a vízre és az emberi szervezetre negatív hatást nem tapasztaltak alkalmazásakor.

Algák, pelyhek és szűrés

A vízforgató kihagyhatatlan a tisztítási folyamatból. Ehhez csatlakozik a szűrőberendezés, mely többféle szűrőközeggel tisztítja a vizet. A Medence Óriás igen sok szűrőt forgalmaz. A pelyhesítőszerrel a szűrő résein átjutó kicsi szennyeződések nagyobb pelyhekké állnak össze. Ezek így már könnyedén csapdába ejthetők.

Az algamentesítést sem szabad könnyelműen kihagyni a medencehigiéniai tennivalókból. Ha ugyanis hagyjuk elszaporodni ezeket a pici, de annál agresszívabb élőlényeket, csúnya, nyálkás és zavaros, valamint kellemetlen szagú lesz majd a víz igen hamar. Ez pedig amellett, hogy nem túl esztétikus, még veszélyes és persze nagyon drága mulatság is lehet. 

Nézz körül a webáruház kínálatában, és válassz igényeid szerint a készítményekből!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.