Írd be, mit keresel:

Így csökkentsd a számlakövetelések magas arányát a cégedben

Bár a számlakövetelés egy cég számára jövőbeni bevételt jelent, sokszor ez mégis csak több hónapos fizetési határidővel vagy késve érkezik meg, így mindaddig rontja a cég cash flow-ját, ezáltal megvannak a veszélyei.

Vannak szektorok, ahol egyáltalán nem számít kirívónak a 30-120 napos fizetési határidő, miközben a beszállítóként részt vevő cégek számára is a pénzügyi stabilitás lenne a cél. És akkor még nem beszéltünk váratlan fordulatokról, amelyek szintén megjelenhetnek a cégek életében, tovább nehezítve a financiális helyzetet. De jó hír, hogy létezik olyan finanszírozási megoldás, amely által kiszámíthatóvá válhat a cégek pénzügyi helyzete.

Cookta - 2022.01.02.
Így csökkentsd a számlakövetelések magas arányát a cégedben

Gyors és hatékony alkalmazkodás szükséges

Napjainkban nemcsak az infláció, az energia- és üzemanyagárak, a fuvarozási költségek emelkedése okoz drágulást, hanem a globális kereskedelmi hálózatok belassulása is. A folyamatosan és gyorsan változó környezetben azoknak a cégeknek van esélye a sikerre, amelyek gyorsan és hatékonyan tudnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. 

Hiába van a vállalkozásodnak a kintlevőségek esetében jogszerű fizetési igénye, ha a hosszú fizetési határidő miatt nem tudod, mikor érkezik be a számla végösszege. Így pénzügyi szempontból kiszámíthatatlan lesz a céged működése. Emiatt nemcsak beruházások, fejlesztések maradhatnak el, de a mindennapi működés is veszélybe kerülhet. Van azonban megoldás erre a problémára, menj elébe, ne várd meg, hogy beüssön a baj. A FlexiBill csapata fintech forradalmárként innovatív pénzügyi szolgáltatásokkal segít cégednek.

A számlakövetelések magas arányának kockázatai

Ahhoz, hogy biztosíthatsd céged folyamatos működését, pénzügyileg stabillá kell válnia. Egy esetleges fejlesztés plusz terheket ró a vállalkozásra, ekkor minden forintnak megvan a helye. Ilyen esetekben nem fér bele, hogy a halasztott fizetésű számlák kifizetése, főleg nagy összegű számlák esetén és tömegesen késsen, mert a nagymértékű bevételkiesés már nemcsak a cég jövőjét fenyegeti, hanem a mindennapokat is.

A beszállítóidat, szolgáltatóidat nem fogják érdekelni a meglobogtatott kintlévőségeid, legyen az akármilyen összeg. Mit tehetsz ilyen esetben? 

Léteznek kimondottan a kintlévőségekre specializálódott pénzügyi szolgáltatók, a faktorcégek

Számlafaktoring gyorsan és egyszerűen

Faktorálás esetén a keretszerződésben foglaltak szerint a faktor megvásárolja a nyitott, vagyis még aktív, le nem járt követeléseidet, így jóval hamarabb pénzhez juthatsz, számláid ellenértékének kb. 80-90%-ához. Ráadásul mivel így gyakorlatilag a saját pénzedet kapod meg, plusz terhet nem ró a vállalkozásra, nem úgy, mint egy bankhitel vagy kölcsön, amelynek a kamatait hosszú évekig fizetheted. 

A faktordíj a fennmaradó 10-20%-ból kerül levonásra, ez jellemzően az ügylettől függően a bruttó számlaérték kb. 0,5-2,5%. 

A faktoring nagy előnye, hogy általa visszaszerezheted az irányítást pénzügyeid felett, megteremtheted a pénzügyi stabilitást, versenyelőnyt szerezhetsz.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.