Írd be, mit keresel:

Zongora vagy páncélszekrény költöztetése Budapest központjából? Nem gond!

Egy költöztetés Budapest központjában eleve nem mindig a legegyszerűbb, hát még akkor, ha valami nehéz tárgyról van szó! De szerencsére vannak olyan cégek a piacon, melyek igazi kihívásként tekintenek a 100 kg feletti tárgyak mozgatására.

Cookta - 2022.01.02.
Zongora vagy páncélszekrény költöztetése Budapest központjából? Nem gond!

Milyen egy költöztetés Budapest központjából?

Már önmagában sem egyszerű egy költöztetés Budapest központjából. És akkor még sehol sincsenek a nehéz tárgyak, melyekre a címben is utaltunk. A belváros elég zsúfolt, ezt talán nem kell bemutatnunk senkinek. Épp ezért nagyon korlátozott a mozgástér is. Szűk utcák, sok parkoló autó, egyszerűen nehéz hozzáférni bármihez is.

Ilyen körülmények között kell megkezdeni a költöztetést, ami önmagában sem egyszerű. És akkor még nem beszéltünk az épületek szűk lépcsőiről és hasonló nehezítő tényezőkről. Bármennyire is szeretnénk, ezek nem fognak változni, a környezet adott. De akkor mit csináljunk?

Mit tudunk tenni? Válasszunk jól partnert!

Két dolgot tudunk tenni ebben a szituációban: jól választunk költöztető partnert, illetve megtesszük a szükséges előkészületeket.

A partner kiválasztásán múlik minden. Ha megbízhatatlan, ne adj Isten hiénákat bízunk meg, abból garantáltan csak problémánk származik majd. Meg kell válogatnunk, hogy kivel állunk szóba, hogy kire bízzuk értéktárgyainkat.

Ellenőrizzük le a céget pl. az adószám alapján. De legyenek elérhetőségeik is, és legyenek is elérhetőek. Írásban és szóban is. Ha felhívjuk őket, akkor legyenek segítőkészek, és akarják megoldani a problémánkat. Ne akarjanak lerázni minket, és legyenek hajlandóak írásban is kommunikálni.

Írásban kérjük az árajánlatot, és ha megállapodunk egy időpontban, akkor arról is így kérjük a visszajelzést. Aki ezt nem hajlandó megtenni, azzal nem érdemes szóba állni, mert jó eséllyel át akar minket verni. Ha viszont megtaláljuk a megbízható, rutinos partnert, sínen lesz a költöztetés Budapest bármely pontján!

Előkészületek

Amit még meg tudunk tenni a költözés napját megelőzően, az az, hogy felkészülünk. Ez több dologból is áll. Becsomagolunk mindent, és biztosítjuk a szabad utat. Ez az ajtó irányát is jelentheti, de akár az erkélyt is, attól függően, hogy mi merre fér majd ki.

Emellett nagyon fontos, hogy a bejárati ajtóhoz a lehető legközelebb biztosítsunk helyet a teherautónak. Sokkal gyorsabb az egész folyamat (és ezáltal olcsóbb is), ha az ajtóba áll a teherautó. Ha már csak 20-30 méterre is el kell cipelni mindent, az máris jelentősen megnöveli a pakolás idejét.

A helyfoglalásra többféle praktika is létezik. Érdemes jóval előre (akár már előző nap) lefoglalni a helyet a teherautónak. Ez történhet saját járművekkel, de akár a kukák kihúzásával is. Fontos, hogy lehetőleg írjunk is ki egy papírt, melyen rajta van, hogy költöztetés miatt elkerített terület. És ha lehet, akkor szalagozzuk is körbe.

Biztosítsuk a terepet, a többit intézik a profi költöztetők!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.