Írd be, mit keresel:

Mit esznek a világ legidősebb emberei? Elárulták!

Egyre több ember éli meg a száz év feletti kort, nem csoda, hogy őket állandóan arról faggatják, mi a titka a hosszú életüknek. Ugyan nem létezik tökéletes, jól bevált recept, ami garantálja nekünk a százéves kort (elvégre bármennyi salátát is eszünk, bármikor elcsaphat a busz), mindenesetre érdemes ellesni tőlük egy-két tanácsot, még akkor is, ha elsőre furcsának tűnnek.

Cookta - 2022.01.10.
Mit esznek a világ legidősebb emberei? Elárulták!

A tudomány jelenlegi állása szerint a hosszú élet titka a mediterrán diéta, azaz sok hal, fehér hús és minél több zöldség kerüljön a tányérunkra, ami mellé lecsúszhat néhány pohárka bor is. A világ legidősebb embereinek nyilatkozatai viszont mintha cáfolnák ezt a megállapítást – meghökkentő vallomások következnek!

A világ legidősebb asszonya, Emma Morano, aki nemrégiben ünnepelte 117. születésnapját, például régebben napi három nyers tojást evett – mostanság valamiért csak kettőt. Egyébként az utóbbi időben nem eszik valami sokat, mivel elmondása szerint már alig van foga. Persze a nyers tojáson kívül van még egy hasznos tanácsa, amit megosztott a világgal: történetesen az, hogy a harmincas évek óta szingli.

Forrás:
iStock

Yisrael Kristal történetétől a szívükhöz kapnának a dietetikusok: a világ legidősebb férfija ugyanis két édességboltot üzemeltetett, ráadásul fiatalkorában nem vetette meg az alkoholt sem – elmondása szerint gyakran fogyasztott sört és bort. Erről ugyan mára leszokott, helyét pedig átvette a mindennapos sóshering-fogyasztás.

Amerika legidősebb embere, a 114 éves Adele Dunlap tippjeit mi is bármikor szívesen megfogadnánk. Elmondása szerint mindig azt evett, amit csak akart, férjével gyakran legurítottak néhány pohár Martinit, ráadásul még dohányzott is, a testmozgást pedig messziről kerülte. Manapság rákattant a zabkására, amit az előbb felsoroltakkal szemben mi is csak ajánlani tudunk!

Forrás:
iStock

A listán szereplőkhöz képest fiatalnak számító, 98 éves jóganagyi, Täo Porchon-Lynn nem csak testmozgással és magas sarkú cipőkkel tartja magát fiatalon: saját bevallása szerint egyáltalán NEM ISZIK VIZET. Egyedül csak teával és borral hajlandó csillapítani a szomjúságát – hát mit ne mondjunk, ezt azért mi is szívesen bevállalnánk!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.