Írd be, mit keresel:

Ezek a leggyakoribb kérdések a hőszivattyúval kapcsolatban

Ha pedig nemcsak a kérdések érdekelnek, illetve azokból megvannak neked a sajátjaid is, viszont a válaszok is nagyon jól jönnének, akkor feltétlenül tarts velünk, s kerülj tisztába a szakszerű feleletekkel.

Cookta - 2022.02.02.
Ezek a leggyakoribb kérdések a hőszivattyúval kapcsolatban

Mi az a hőszivattyú egyáltalán?

A Wagner Solar Hungária hőszivattyúi környezetbarát megoldást kínálnak egyszerre a hűtésre és a fűtésre is. A levegőből vagy a földből nyert energia segítségével kiemelkedő hatékonyságú, modern és gazdaságos megoldást kínálnak mindenki számára.

Mit érdemes tudni a hőszivattyú működését érintő kérdések kapcsán?

A levegős hőszivattyúról gyakran hiszik azt, hogy hidegben nem működőképes, pedig egészen -28 fokig nem jelent problémát a kinti hőmérséklet. A rendszert használhatjuk a fűtésen felül hűtésre, sőt, akár a meleg víz előállítására is alkalmas. Természetesen nagyon jól kombinálható napelemes rendszerekkel is. Mindezen tulajdonságainak köszönhetően pedig ideális választás, ha költséghatékony, energiatakarékos megoldást szeretnénk üzemeltetni.

Milyen információkkal érdemes tisztában lenni a szivárgásvizsgálat kapcsán?

Minden rendszernek szüksége van időnként arra, hogy ellenőrizzék a működését, ez a hőszivattyú esetében sincs másképp. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság oldalán keresztül kell regisztrálni a szivárgásvizsgálatra, s minden szükséges információ megtalálható ezzel kapcsolatban az oldalon.

A regisztrációra minden olyan esetben szükség van, amikor hűtőkör tulajdonosai vagyunk, függetlenül attól, hogy ez milyen minőségben valósul meg. Tehát magánszemélyként és vállalkozásként ez a szabály egyformán vonatkozik ránk. Feltéve, hogy a berendezés kötelezett a szivárgásvizsgálatra. Amennyiben beleesik azon hűtőkörök közé, amelyeket kötelező felvinni a rendszerbe, akkor jó, ha tudjuk, hogy ez független attól, hogy új vagy már korábban telepített rendszerről van-e szó.

Ki végzi el a szivárgásvizsgálatot?

A regisztrációt követően megrendelheti a Wagner Solar Hungáriánál is a szivárgásvizsgálatot, amelyet az időpont egyeztetését követően, s annak sikeres elvégzése után a megfelelő adatokkal fel is töltenek az adatbázisba.

Miért érdemes ennyit bajlódni?

Egyrészt ez egyáltalán nem nevezhető rossznak, ne feledjük, hogy minden egyéb fűtésrendszert is időről időre hasonlóképp ellenőrizni kell. Így voltaképpen hátrányokkal nem, kizárólag előnyökkel kell számolni, ha befektetünk egy hőszivattyús rendszer kialakításába. 

Mivel a fűtés mellett egyszersmind a hűtéshez, valamint a meleg víz előteremtéséhez is használhatjuk, ezért komplett energiatakarékos szisztémát hozhatunk létre általa akár az otthonunkban, akár az irodában. Az energiatakarékos megoldások pedig nem kizárólag a környezet védelme miatt, hanem saját, rendszeresen jelentkező kiadásaink optimalizálása végett is épp olyan fontosak.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.