Bundás alma, alma pongyolában vagy slafrokban, almapalacsinta - sok neve van ennek a békebeli finomságnak, amit nagy eséllyel mindenkinek a nagymamája készített először, és a legjobb gyerekkori emlékeket idézi. Isteni finom és nagyon egyszerű, ráadásul csak növényi alapanyagokkal, vegán változatban is készíthető, mutatjuk is, hogyan.
Pofonegyszerű, gyors és isteni, ha nincs kedvünk sütni, de valami édesre vágyunk, percek alatt összedobható a sűrű palacsintatésztában megmártott és kisütött alma. Ez a változat tönkölybúzaliszttel készül, növényi tejjel és tojás helyett natúr almapürével, így csak növényi alapanyagok vannak benne, és egészségesebb is. Az almapürét készen is megvásárolhatjuk, drogáriákban és a négybetús német szupermarketekben is kapható, és nagyon finom magában vagy joghurttal is, de házilag is elkészíthetjük az almát megpárolva, majd leturmixolva.
Az almapalacsinta savanykás gyümölccsel a legfinomabb, isteni, ha a tésztába teszünk egy kis vaníliát és fahéjat is, nagyon jól feldobja, de akár őrölt gyömbérrel vagy mézeskalács-fűszerkeverékkel is megbolondíthatjuk…
Almapalacsinta – vegán változat
Hozzávalók:
Elkészítés: A tésztához a száraz alapanyagokat – a lisztet, a sütőport, a fehéjat és a cukrot – összekeverjük, majd egy másik tálban a nedveseket – a tejet, az almaecetet, az almapürét és a vaníliát – úgyszintén, a kettőt összeöntjük és simára keverjük, félretesszük.
Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, a magházat kivágjuk vagy egy kis kiszúróval, kupakkal kiszúrjuk, meglocsoljuk fél citrom levével, összeforgatjuk.
Kókuszzsírral vékonyan kikenünk egy serpenyőt, felforrósítjuk, az almaszeleteket megmártjuk a tésztában, és oldalanként 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint porcukorral vagy fahéjas cukorral meghintve.