Írd be, mit keresel:

IFRS, amivel a befektetők is tisztán látnak

Az IFRS nemzetközi pénzügyi beszámolási standardokat jelent. Ennek az a lényege, hogy a világon mindenhol olyan közös szabályokat határoznak meg, melyek segítségével a kimutatások nemcsak következetesek lesznek, de átláthatóbbá és könnyen összehasonlíthatóvá is válnak. Nézzük is meg mindezt közelebbről!

Cookta - 2022.02.10.
IFRS, amivel a befektetők is tisztán látnak

Az IFRS lényege

Bár nemzetközi szinten is egyre több kihívást jelent a számvitel és a jelentési kötelezettségeknek való megfelelés, azért vannak jó példák is. Ilyen az IFRS is, mely segít a nemzetközi vállalatoknak.

Ezzel sokkal könnyebben tudják a cégek a versenytársakkal összehasonlítani magukat. Továbbá a több országban is jelen lévő leányvállalatok között is egységesíti a pénzügyi beszámolókat és a jelentéstétel nyelvét. Emellett a potenciális befektetők számára is átlátható képet biztosít a cégekről. Így válnak a világon mindenhol következetessé, átláthatóvá és összehasonlíthatóvá a pénzügyi kimutatások.

Miért lehet szüksége egy cégnek IFRS tanácsadásra?

Ha már gyakorlott egy cég az IFRS témában, akkor sem árt időnként feltérképezni, hogy biztos mindent a szabályoknak megfelelően végzünk-e. De egy ilyen tanácsadás során elenőrzésre kerülhet a jelenlegi számviteli gyakorlat, majd kidolgozásra kerülhet egy teljesen új eljárás is. Egészen addig is el lehet menni, hogy az IFRS szerinti lehetséges jelentési alternatívák kielemzése is megtörténhet.

Egy tapasztalt szakértő mindig jó a háznál! Számos olyan dologra fény derülhet ilyenkor, amire mi magunk nem is gondoltunk. Ráadásul egy tanácsadás soha sem általános, hanem az aktuális üzleti igényeinkez és jövőbeli stratégiai terveinkhez igazodik.

A helyes számviteli eljárások kialakítása IFRS tanácsadóval

Ha úgy döntünk, hogy igénybe vesszük egy kiváló tanácsadó segítségét, akkor óriási támogatást kaphatunk ahhoz, hogy kialakíthassuk közösen a helyes számviteli eljárásokat. Amiben mindenképp segítségünkre lesz egy ilyen együttműködés:

  • Elkészíthetjük az első pénzügyi kimutatást.
  • Kialakíthatjuk az új számviteli gyakorlatokat és módszereket.
  • Azonosíthatjuk a HAS és az IFRS közötti különbségeket.
  • A HAS és az IFRS közötti különbségek okozta adókülönbözetet is beazonosíthatjuk.
  • Kialakíthatjuk az IFRS szerinti számviteli politikánkat.
  • Támogatást kaphatunk az IFRS szerinti pénzügyi beszámoló elkészítéséhez.

Ha már tanácsadóval dolgozunk

Nagyon fontos, hogy a helyén kezeljük egy tanácsadó jelenlétét. Ez ugyanis egy olyan alkalom, amikor minden kételyünket eloszlathatjuk, és minden kérdésünkre választ kaphatunk.

Az olyan cégeknél, mint a Central Audit, ügyelnek arra, hogy a lehető legfelkészültebbek legyenek, mindig naprakész információval rendelkezzenek az aktuális szabályokat illetően. Ez pedig óriási versenyelőnyt jelenthet a konkurenciával szemben, akik nem veszik igénybe az ilyen kiváló szakemberek segítségét.

Mi viszont a folyamat végére következetes és átlátható pénzügyi kimutatásokkal fogunk rendelkezni, és tisztábban látjuk majd a jövőbeli stratégiai döntéseink várható következményeit.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.