Vannak, akik a virágárusok felturbózott ünnepének és a felesleges csecsebecsék és giccses ajándékok napjának tartják a Valentin- vagy Bálint-napot, és a szerelmeseknek tényleg nem kell alkalom a meghitt együttlétre, de valljuk be: egy kis figyelmesség mindig és mindenkinek jólesik. Akár számítunk egy kis szerelmes meglepetésre, akár nem, mi magunk mindenképpen készülhetünk egy kis (linzer)szívvel, (hab)csókkal vagy pusz(edel)ivel.
Minden nap lehet ünnepnap egy kis finomsággal, csábító desszerttel, az a lényeg, hogy szívvel-lélekkel készüljön. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb édes falatokat, amivel meglephetjük szeretteinket.
A legédesebb csók: a habcsók!
Hófehér, édes, könnyű, szépséges és ropogós, ráadásul pofonegyszerű, tetszőleges formára alakítható a habcsók, mutatós klasszikus csókként, de szív is könnyedén lehet belőle. Recept itt >>
„Szívküldi” linzer
Egy finom, omlós linzerrel nem lehet melléfogni, mindenki szereti, mutatós, békebeli, már ránézésre is otthonosságot, meghitt melegséget teremt. Kezdők is bátran próbálozzanak vele! Recept itt >>
Édes puszi, pontosabban mézes puszedli
Puha, illatos, fűszeres, izgalmas – ilyen a jó mézes puszedli és egy forró csók. A legjobb választás pedig ez a recept >>
Linzerpite szerelmetes hangulatban
Majdnem torta, de sokkal egyszerűbb és nagyon mutatós a linzertorta vagy pitetorta, és a tésztával lehet játszani, szívekből kirakni a felső tésztaréteget. Ráadásul mindenmentesen is készíthető, például ezzel a recepttel >>
Tortával tarolni jó!
Aki igazán komolyan veszi a szerelmet, az vörös és bársonyos tortát süt, vagyis az ikonikus red velvet cake-et. Nagyon mutatós és igazán érzéki, a vörös és a bársony is valóságos vágyfokozók… A bíborszín finomság receptjét itt találjátok >>