Írd be, mit keresel:

Hogyan születtek meg a videójátékok?

A cikkben mindent megtudhatsz a Nintendo Game & Watch történetéről, amely legjobb bizonyítéka annak, hogy olykor egyszerű felfedezésekből jönnek létre világhírű találmányok. A szórakozásra való igény mindig is velünk volt, minden korban a maga jellegzetes módján. A 20. században a videójátékok biztosították az izgalmas kalandot.

Cookta - 2022.02.22.
Hogyan születtek meg a videójátékok?

A Nintendo Game & Watch sztori 

Bizonyára jól ismered a Nintendo játékszoftvereit, melyek digitális termékkulcsát gyorsan és egyszerűen beszerezheted a CodeGuru Nintendo kategóriájából. Mielőtt azonban választanál, ismerd meg a Game & Watch különleges történetét!

Gunpej Yoko elektromérnököt egy vele szemben ülő üzletember ihlette meg, aki 1977-ben utazása során LCD kijelzős számológépének gombjaival szórakoztatta magát, unalmas perceiben. Hogyan is lehetne egy szórakoztató terméket kihozni mindebből? Ebből a gondolatából született meg 3 év alatt a Nintendo hordozható játéksorozata, amely a Nintendo Game & Watch nevet kapta. 

A fejlesztések eleinte nehézségekbe ütköztek, hiszen egy ötfős csapattal igyekeztek mindent megoldani. Azokban az időkben nem voltak különálló részlegek. Az összes Game & Watch játék önálló, egyéni hardverrel rendelkezett, nem úgy, mint manapság, hogy a hardverhez készítenek programot. Gunpej számára az volt a legfontosabb, hogy mindenkinek elérhető áron kínáljon maximális szórakozási élményt nyújtó játékot.

Az első játék alapjául egy általános számológép chip szolgált, melyet elhelyeztek egy LCD kijelző alá. A kijelzőt 72 részre osztották fel, hogy ezek a játék adott területének megjelenítését biztosítsák. Ezeknek a gépeknek a megalkotása nem igényelt túl sok időt, néhány hónap alatt mehetett is a tömeggyártásba. A becslések alapján elmondható, hogy 1980-ban legalább két millió kézi konzol került eladásra, a széria sikeresnek bizonyult.

1981-ben már komplexebb szélesvásznú játékok is elérhetővé váltak, a Game & Watch egyre nagyobb teret hódított.

Mit fed le a “watch” kifejezés? 

Tulajdonképpen egy órát, melyen nyomon követhető az idő. Ekkoriban a kvarcórák még nem voltak eléggé elterjedtek, ugyanakkor megfizethetetlen áron kínálták őket. Egy Nintendo Game & Watch játékot viszont csekély áron meg lehetett szerezni. Így pontosan ellenőrizhetővé vált, hogy mennyi időt is töltöttünk a játékban.

Gunpej által megalkotott találmány rengeteg embert ajándékozott meg felhőtlen szórakozással. Game & Watch sorozatának hála megszületett a kézi konzol kategória.

A nevezetes D-pad kontroller

A „Multi Screen“ széria legnépszerűbb tagja, a Donkey Kong arról is híres, hogy ezen az eszközön ismerhettük meg először a D-pad négyirányú kontrollert. Elemei révén hosszú használati időt biztosított, hogy véletlenül se teljen unalmasan egy többórás utazás sem.

Gunpej csodálatos dolgot adott a világnak, nem csupán az izgalmas játékok világát, hanem a kézi konzol megteremtésével megalapozta a videójátékok jövőjét. A szórakozás szabadságát adta nekünk, helyszíntől függetlenül, bárhol és bármikor.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.