Írd be, mit keresel:

Miről ismerhető fel manapság egy jónak számító botzsák?

Ebben a cikkben a horgászatok szempontjából kiemelten fontos botzsák választás kérdéskörét járjuk majd körbe. Vagyis megmutatjuk azokat a lényeges tényezőket, amelyek támpontként segíthetik a tudatos választást. Ha tehát éppenséggel a botzsák keresése jelent aktuális feladatot, a cikkben foglaltakból kiindulva sikeres lehet a művelet.

Cookta - 2022.02.24.
Miről ismerhető fel manapság egy jónak számító botzsák?

Amiért nem érdemes elnagyolni a botzsák kiválasztásának kérdését 

A botzsák értelemszerűen a horgászfelszerelés mondhatni kiemelten fontos elemeinek, vagyis a horgászbotok szállításának és tárolásának a praktikus eszköze. Ahogy nagymértékben segítheti, úgy kevésbé ideális választásnál hátráltatni is tudja a dolgunkat.

Éppen ezért a CsaliFutár webshop horgászfelszerelés kínálatát érdemes áttekinteni. Pláne akkor, ha meglehetősen sokat horgászunk.

Persze joggal merülhet fel kérdésként, hogy mégis mi mindent javasolt átgondolni a beszerzés kapcsán. Úgyhogy ennek fényében ideje rátérnünk azokra a kulcsfontosságú szempontokra, amelyeket figyelembe véve könnyebb lehet maga a választás.

Milyen botzsáktípusok közül tudunk egyáltalán választani?

Ami a modern darabok választékát illeti, alapvetően két opció között van lehetőségünk dönteni. Egyrészt a kemény falú, másrészt a puha falú botzsákok jelentik a két csoport. Mindkét opció mellett fel lehet egyébként sorakoztatni az előnyöket.

A kemény falú botzsákok biztosabb, erőteljesebb védelmet biztosíthatnak a horgászbotoknak. Amelyek így kisebb eséllyel sérülnek vagy karcolódnak, miközben szállítjuk őket, vagy a készülődés hevében a pakolást intézzük.

A puha falú botzsákok minőségibb darabjainál egyébként szintén adottnak tekinthető a masszív védelem. Azzal együtt, hogy ezek rugalmasabb darabok, így könnyebb nekik helyet szorítani az autóban, illetve otthon a szekrényben is.

Árak tekintetében milyen ellenértékért cserébe kaphatunk minőségi botzsákot?

Természetesen ezt mindenki maga kell, hogy felmérje, mennyit szán pontosan a botzsák beszerzésére. Azt viszont meg lehet állapítani, hogy néhány ezer forintért már lehet olyan darabokat találni, amelyek egy kezdő horgászt tökéletesen kiszolgálnak.

Innentől kezdve pedig szép lassan lehet felfelé menni árban. A néhány tízezer forintos tételektől kezdve egészen a még komolyabb botzsákokig. A leginkább célravezető az, ha a horgászbotok és orsók értékéhez mérten járunk el a botzsák kiválasztásának kérdésében is.

Nem megfeledkezve arról, hogy a méretnek is kiemelt jelentősége van. A legjobb, ha a botzsák hosszát precízen hozzáigazítjuk a horgászbotok hosszúságához. A fakkok és rekeszek számánál hasonló a helyzet, vagyis ideális esetben szinkronban van a szállítani kívánt botok mennyiségével.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.