Írd be, mit keresel:

A második legegyszerűbb magyar étel – a kiadós klasszikus

Én nem az anyukámtól tanultam főzni, mármint nem álltam fiatalkoromban mellette, hogy ellessem a titkait, mint sok más blogger és/vagy szakács. Nem főz rosszul, csak mikor még otthon laktam, nálam más dolgok “élveztek prioritást”, mint például a bulizás és az állandó fogyókúra. :)

Cookta - 2024.02.26.
A második legegyszerűbb magyar étel – a kiadós klasszikus

Aztán párt találtam, különköltöztünk, és a gyerekvárás nagy részét otthon töltöttem, a megnövekedett étvággyal együtt járt, hogy főzőcskézni kezdtem. Szerencsére igazán semmit nem rontottam el, így a sikerélmény csak ösztönzött. Közben sokszor telefonnal a fülemen alkottam, a felmenőim adták a tanácsokat.

Szóval az első dolog, amit elkészítettem, az a paprikás krumpli volt, anyukám szerint ez a világ legegyszerűbb étele. Innen ugye már csak egy lépés a krumplis tészta (gránátos kocka, burgonyás kocka, grenadírmars), tehát ez lett a második.

Forrás: Hajós Ágnes

Tudom, mindenkinek megvan a saját tuti tippje, én így készítem. Persze a szalonnát el lehet hagyni, de főételben valamennyi húst azért elvárnak tőlem…

Krumplis tészta

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg krumpli
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors
  • 20 dkg csuszatészta
  • 10 dkg szalonna

Elkészítés: A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.

A szalonna zsírját egy lábasban kiolvasztjuk, ha túl száraz, kevés olajat önthetünk alá, rátesszük a hagymát, megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a krumplit. Felöntjük annyi vízzel, ami még éppen nem lepi el, majd egyszer-kétszer megkeverve puhára főzzük. A lé nagy részét is elfőzzük, ha a krumpli nem esik szét, krumplinyomóval kicsit segítünk neki, de azért darabos és szaftos maradjon. A tésztát készre főzzük egy másik edényben, majd a paprikás burgonyához adjuk. Alaposan összekeverjük, pár percig együtt főzzük, sózzuk, borsozzuk.

Tetszés szerinti savanyúsággal fogyasztjuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.