Írd be, mit keresel:

Oreo pohárkrém – zseniális csokis desszert egyszerűen

Én imádom a pohárkrémeket, mert nemcsak egyszerűen elkészíthetőek, de mellette még nagyon finomak és mutatósak is tudnak lenni. Ha valami nagyon krémes és csokoládés desszertre vágyunk, és van otthon éppen Oreo keksz, akkor röpke fél óra alatt összedobhatjuk ezt a krémes finomságot.

Cookta - 2024.02.27.
Oreo pohárkrém – zseniális csokis desszert egyszerűen

Nagyon egyszerű desszert, mégis, a csupa-csupa selymes krém, no meg a csokis keksz ropogós morzsája olyan finom így együtt, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom, kezdők is bátran elkészíthetik, nem fog csalódást okozni.

A csokoládépudingos főzött krémmel kezdjük, mert azt teljesen ki kell hűteni, mielőtt a rétegek közé kerülne. Ezután már nincs más hátra, mint kikeverni a mascarponekrémet, keményre felverni a tejszínt, a poharakba morzsolni a kekszet, majd szépen egymásra kanalazni a rétegeket. A végeredmény pedig egy nagyon, de nagyon finom, és mondhatjuk azt is, hogy hangulatjavító desszert.

Oreo pohárkrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 13 db Oreo keksz
  • 3 dl habtejszín

A mascarponekrémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 rész előzőleg felvert tejszínhab

A csokoládékrémhez:

  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 rész előzőleg felvert tejszínhab

Elkészítés: A kekszből tegyünk 5 db-ot félre, a többit pedig egyenlően elosztva morzsoljuk bele a poharakba.

A habtejszínt verjük fel közepesen kemény habbá, majd osszuk el három részre.

A mascarponekrémhez a mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjünk hozzá 1 adag, előzőleg felvert tejszínhabot. Ezután egyenlően elosztva kanalazzuk rá a kelyhekben lévő kekszre.

A csokoládékrémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a cukrot is. A maradék tejet melegítsük fel, majd öntsük hozzá a simára kevert cukros pudingot. Állandó keverés mellett pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen. Én kevergetve hűtöttem ki, mert így sokkal selymesebb lesz a krém. A kihűlt pudinghoz ezután keverjünk hozzá 1 adag előzőleg felvert tejszínhabot, majd egyenlően elosztva kanalazzuk rá a poharakban lévő mascarponekrémre.

Végül a csokoládékrémre egyenlően elosztva kanalazzuk rá a maradék tejszínhabot, szórjuk meg kekszmorzsával, és helyezzünk rá egy-egy egész Oreo kekszet.

Az elkészült pohárkrémet ízlés szerint rögtön kínálhatjuk, vagy tálalásig helyezzük be a hűtőbe.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.