Írd be, mit keresel:

A tökéletes tarja – izgalmas körettel

A párom sertéshúst kívánt. Kicsit féltem tőle, többször sikerült ebből is cipőtalpat csinálni. De most szerencsére nem. :)

Cookta - 2022.02.28.
A tökéletes tarja – izgalmas körettel

Tarját vettem, az mégse olyan száraz, gondoltam, ma megsütöm A vajpuha sültet. Elhatározás kérdése, MA nagyon jó leszek. Végigolvastam több receptet, 40–60 percet írtak a sütési időre, már ez furcsa volt, pedig nincs légkeveréses sütőm, ami gyorsabban végez, mint az én kis hagyományosom. Szóval rátettem, amit akartam, fóliát is, mehet a sütőbe. 

Fél óra után megnéztem, és AKKOR volt jó! Nem kell se fólia nélkül rápirítani, se extra trükköt alkalmazni, ez kérem, így tökéletes. És végre bátran állíthatom, a sertést is meg tudom sütni vajpuhára!

A körete sütőben sült karfiol lett, vajas és rozmaringos, nagyon jó, tessék kipróbálni!

Forrás:
Hajós Ágnes

Fokhagymás tarja sonkával, sajttal

Hozzávalók:

  • 6 db 2 cm vastag szelet tarja (összesen kb. 80 dkg)
  • 30 dkg sajt
  • 20 dkg sonka (felvágott)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj

 
Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, persze nem hajszálvékonyra, fele olyan vastag legyen. Mindkét oldalát megsózzuk, a só mennyisége attól függjön, hogy a szeletelt sonka és a sajt milyen sós. 

Egy akkora tepsit kiolajozunk, amiben a hús elfér egymás mellett. Belefektetjük a tarjaszeleteket, a fokhagymát szeletekre vágjuk, rászórjuk. A sonkát darabokba tépjük, ezt is rátesszük a húsra. Ráreszeljük a sajtot, lefedjük alufóliával. 

250 fokra előmelegítjük a sütőt, ebbe toljuk a tepsit, majd mérsékeljük a lángot, fél órát sütjük. Ha a villa könnyen beleszalad, kész is (max. fél óra).

Sült karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 10 dkg vaj
  • 1 ág rozmaring
  • só, bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

 
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük (minél kisebb, annál gyorsabban elkészül). Egy tepsibe, amiben kényelmesen elfér, eloszlatjuk az olívaolajat, beleszórjuk a rózsákat. Sózzuk, borsozzuk, 200 fokos sütőbe toljuk. 5 percenként megforgatjuk. 15 perc után hozzáadjuk a felkockázott vajat és az apróra vágott rozmaringot. Utána szintén párszor megforgatva készre sütjük. Akkor jó, ha kicsit megbarnul itt-ott, de nem puhul meg túlzottan, még harapható marad.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.