Írd be, mit keresel:

Tojástekercs, a japán omlett

Az omlett az egyik legegyszerűbb étel, gondolnánk, tojás felverve, ízesítve, serpenyőben megsütve, esetleg egy kis reszelt sajttal meghintve. A japánok változata ezzel szemben egy fokozatosan sütött, tekercsnek felgöngyölt, omlós és lágy, mutatós fogás.

Cookta - 2024.03.02.
Tojástekercs, a japán omlett

A japánok híresen precízek mindenben, így nem csoda, hogy tojásos fogásuk, a tamagoyaki is szintet lép a mi hagyományos, legfeljebb félbehajtott omlettünkkel szemben. A rizsliszttel, szójaszósszal és egy kevéske porcukorral felvert tojásokat vékony rétegben sütik, folyamatosan göngyölve sülés közben, hagyományosan két evőpálcával tekerve fel a vékony tojáslepényt, de mi nyugodtan használhatunk lapátot – ezzel sokkal könnyebb dolgunk lesz.

Némi gyakorlatra és ügyességre van szükség ahhoz, hogy szép tekercseket kapjunk, de mindenképpen érdemes megpróbálni mindenkinek, aki rajong a tojásos ételekért. Itt sajttal és petrezselyemmel meghintve készült, de akár párolt zöldséggel, vékonyra szelt sonkával vagy lazaccal is tovább gazdagítható.

Sajtos omlett japán módra

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál porcukor
  • kevés olaj
  • só, bors

Elkészítése: A petrezselymet finomra vágjuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a rizslisztet, a szójaszószt és a porcukrot, sózzuk, borsozzuk, tovább verjük enyhén habosra.

Egy serpenyőt kikenünk olajjal, felforrósítjuk, beleöntjük a tojás harmadát, megszórjuk sajttal és petrezselyemmel. Amikor kezd sülni, és már alá tudunk nyúlni, akkor egy spatulával felhajtjuk, és óvatosan elkezdjük feltekerni. A szabadon lévő helyre tojást öntünk, megszórjuk sajttal és petrezselyemmel, és amint sül, ismét felhajtjuk, majd a maradék tojást is a serpenyőbe öntjük, amit a maradék sajttal és petrezselyemmel megszórunk. Ha ez is megsült, akkor teljesen feltekerjük – nem is olyan könnyű, majd tányérra ügyeskedjük, és csigákra vágva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.