Írd be, mit keresel:

Mediterrán csirke egyszerűen, de nagyszerűen

Szeretjük a csirkével készülő gyors, mégsem unalmas fogásokat, mert kiadós, alakbarát és gyors finomság dobható össze a segítségükkel. Most csirkecomb sült fűszeres paradicsomos mártással, ami pár perc előkészület és fél óra sütés után már tálalható is - mindenki örömére.

Cookta - 2022.03.06.
Mediterrán csirke egyszerűen, de nagyszerűen

A konzerv paradicsom nagy találmány, a nyári napfényben zamatosra érő szabadföldi paradicsomok hámozott egész vagy kockázott, illetve passzírozott formában, önmagukban, tartósítószer nélkül kerülnek a fém, üveg vagy papír csomagolásba, legfelebb egy kis citromsavat adnak hozzájuk, hogy ne oxidálódjanak, megőrizzék élénk színüket. Érdemes mindig tartani otthon 1-2 adaggal, mert nemcsak tésztára vagy pizzára készíthetünk belőle finom szószt.

Most éppen csirkéhez társult a konzerv paradicsom, annak is passzírozott változata, pár perc alatt fűszeres szósszá összefőzve került az elősütött combokra. A paradicsom savasságának köszönhetően a hús nagyon omlósra, szaftosra sült, a fűszerezésnek köszönhetően "pizzás" ízvilágot kapott, amit még tovább fokozhatunk, ha egy kis reszelt sajttal megszórjuk a sütés végefelé vagy tálaláskor.

Csirkecombok fűszeres paradicsomszószban

Hozzávalók:

  • 8 alsó csirkecomb
  • 30 dkg konzerv passzírozott paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 teáskanál oregánó
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben kevés olívaolajon elősütjük minden oldalukon, majd egy tepsibe vagy sütőtálba tesszük. 

A hagymát, a fokhagymát és a répát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk, majd késes robotgéppel finomra aprítjuk. A visszamardt olívaolajhoz adjuk a serpenyőben, pár perc alatt megdinszteljük, majd felöntjük a paradicsommal, meghintjük az oregánóval, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, a csirkecombokra öntjük, és 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatva, és a mártással meglocsolva a combokat.

A csirkét a sűrű paradicsommártással tálaljuk aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal megszórva, mellé ízlés szerint párolt rizst vagy tésztát, akár krumplit is kínálhatunk köretként.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.