Írd be, mit keresel:

Alakbarát csirkemell almával, mozzarellával, bazsalikommal

Nemrégiben megkért egy ismerősöm, hogy az általa szervezett fogyókúrás táborba állítsak össze pár napra étrendet. Nem kell semmi komolyra gondolni, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú ételekre volt szüksége, amiknek az elkészítése sem ördöngösség. 

Cookta - 2022.03.07.
Alakbarát csirkemell almával, mozzarellával, bazsalikommal

Rengeteg ötletem volt, örültem a kihívásnak, hiszen mostanában sokat foglalkozom az egészséges életmóddal.

Az egyik első ötletem a következő sült csirkemell volt, amit mozzarellával és bazsalikommal bolondítottam meg, köretnek pedig sült almát kínáltam hozzá. Mindenkinek nagyon ízlett, szerintem ezzel a fogással általános sikert lehet aratni, még a legfinnyásabbak is megeszik. 🙂

Forrás:
Hajós Ágnes

Nagyon egyszerű az elkészítése, gyorsan meg is van, ideális akár gyors ebédnek vagy vacsorának. Nem diétázóknak, gyerekeknek egy kis párolt rizst vagy sült krumplit készíthetünk mellé.

Mozzarellás-bazsalikomos csirkemell sült almával

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 golyó mozzarella
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 nagy alma
  • 2 teáskanál fahéj
     

Elkészítés: A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzálló tálba fektetjük. A mozzarellákat lecsepegtetetjük, vékonyan felszeleteljük. A bazsalikomlevelekkel felváltva a csirkemellekre helyezzük.

Forrás:
Hajós Ágnes

200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt a húsra olvad, esetleg meg is barnul itt-ott (20-30 perc).

Közben az almákat félbevágjuk, magházukat kiszedjük. A feleket két-háromba vágjuk. Megszórjuk fahéjjal, a hús mellé toljuk a sütőbe, míg elveszti a keménységét, de nem puhul meg teljesen.

Tálaláskor két szelet sajtos hús mellé szedünk néhány sült almadarabot, bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.