Írd be, mit keresel:

Olívás avokádókrém – izgalmas és gyors kence mindenkorra

Nagyon szeretem az avokádót, mert semleges íze miatt sokféle ízvilágban készülhet belőle krémes kence villámgyorsan és egyszerűen, ami reggelinek, vacsorának vagy vendégvárónak is mindig remek. Most olajbogyóval készítettem.

Cookta - 2024.03.08.
Olívás avokádókrém – izgalmas és gyors kence mindenkorra

Egy jó érett avokádóból, némi olajbogyóval, pár darab főtt tojással és ízlés szerinti fűszerezéssel pikk-pakk elkészíthetjük ezt a finom krémet. Megvásárlás után a kissé még éretlen avokádót én mindig becsomagolom újságpapírba, majd megvárom, hogy 2-3 nap alatt kellően megpuhuljon.

Forrás: Kard Éva

Mivel az avokádó állás közben elveszti a szép színét, így nem sokkal fogyasztás előtt érdemes csak elkészíteni ezt a finom krémet, persze azért időt hagyva annak, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor pedig ízlés szerint kínálhatunk mellé friss péksüteményt, kétszersültet, pirítóst.

Olívás avokádókrém

Hozzávalók:

  • 1 db avokádó
  • 10 dkg olívabogyó
  • 2 db főtt tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • őrölt fehér bors

Elkészítés: Az avokádót vágjuk félbe, majd emeljük ki a magját. Ezután kanalazzuk ki a húsát, majd villával törjük össze.

A keményre főtt tojást villával szintén nyomkodjuk össze, majd adjuk az avokádóhoz.

Az olívabogyót ízlés szerint vágjuk fel apróra, majd az olívaolajjal együtt adjuk hozzá az avokádóhoz.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mustárt, a citromlevet, majd keverjük össze, és tálalásig hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek összeérjenek.

Az elkészült avokádókrémet ízlés szerint friss péksüteménnyel, kétszersülttel, pirított kiflikarikákkal kínáljuk reggelire vagy éppen vacsorára.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.