Írd be, mit keresel:

10 nap alatt -6 kiló? A juharszirupkúrával nem lehetetlen!

Sőt, akár több súlytól és rengeteg felesleges méreganyagtól megszabadulhatunk a juharszirupos kúra segítségével. Nem ámítás, mi is kipróbáltuk.

Cookta - 2022.03.11.
10 nap alatt -6 kiló? A juharszirupkúrával nem lehetetlen!

Elsőre talán spártainak tűnhet ez a fogyókúrának is beillő léböjt, de a tapasztalat szerint nagyon hatékony. A fogyás mértéke természetesen függ a súlyfeleslegtől, de ettől függetlenül is nagyon jótékony méregtelenítéshez. A kúra 10 napig tart, és ezalatt csak egy juharsziruppal, friss citrommal és csilivel vagy Cayenne-borssal készülő ital fogyasztható, valamint sok víz – pontos menetrend szerint.

A juharszirupot a tavasszal feléledő fa beinduló keringéséből nyerik, egy édes, sűrű, a mézhez hasonló szirup, ami tele van éltető vitaminokkal és nyomelemekkel, vagyis a szervezetünk kap megfelelő táplálékot, csak folyékony formában. Csak 100%-os juharszirupot érdemes vásárolni, nézzük meg alaposan a címkét a kiválasztáskor – egyébként bioboltban, drogériában, nagyobb élelmiszerboltban kapható.

A citrom is igen jótékony mindenféle diétában, és gondoskodik a C-vitaminról is, a csipetnyi csípős – csili vagy Cayenne-bors – pedig felpörgeti az anyagcserét.

A juharszirupkúra menete

1–7. nap: juharszirupos ital + 2 liter szénsavmentes víz
8–9. nap: 5 dl narancslé + 2 liter szénsavmentes víz
10. nap: 2 dl narancslé + 2 liter szénsavmentes víz + könnyű saláta vagy krémleves
11. naptól: könnyű, normális étkezés

A juharszirupos ital

Hozzávalók: 1,5 liter szénsavmentes víz, 12 evőkanál juharszirup, 12 evőkanál frissen facsart citromlé, 1-2 csipet őrölt csili vagy Cayenne-bors

Elkészítés: A vízből leiszunk pár kortyot, majd beleöntjük a juharszirupot és a citromlevet, valamint hozzáadjuk a csípős paprikafélét, lezárjuk, és alaposan összerázzuk. Egyenletesen elosztjuk a nap folyamán, és mellette még legalább 2 liter vizet iszunk.

A sok folyadék segít a szervezetből kiüríteni a felszabaduló méreganyagokat, és az esetleges éhségen is segít az első napokban. 

Mint minden böjt esetén, a 2-3. napon fejfájás várható, ez teljesen természetes. Ezt a méreganyagok okozzák, amelyek hamarosan távoznak a szervezetből. Ha ezen a holtponton túljutunk, megindul a fogyás, egyre dinamikusabbá válunk, kitisztul a fejünk is.

Tanácsok, tippek

Mivel végigcsináltuk ezt a kúrát, ami tényleg nem volt olyan nagy kihívás, mint amilyennek elsőre tűnik, a saját tapasztalatok szerint a legnehezebb, hogy néha jólesne valami meleg, melengető, mert a böjt idején fázósabb eleinte az ember, hiszen alig kap kalóriát a szervezet. Lehet meleg vízzel is készíteni az italt, akár 2-3 részletben, és akkor olyan, mint egy tea, kellemesen átmelegít. Ne forró vizet használjunk, hanem csak kellemesen meleget.

A kúra simán kibírható munka vagy iskola mellett is, a 3. naptól már elmúlik a fáradtság, és jobb is, ha van dolgunk, mert kevesebbet foglalkozunk gondolatban az ételekkel…

A kúra előtt 2-3 nappal már csak könnyű, kímélő ételeket fogyasszunk, főleg nyers salátákat, gyümölcsöket, párolt zöldségeket, rizst. Kerüljük a húsokat, tejtermékeket, csökkentsük a kávéadagunkat.

Nagyon fontos, hogy a kúra végén a narancslével jelezzük a gyomornak, hogy hamarosan munkája lesz, de ne sokkoljuk hirtelen kolbászos rántottával: adjunk időt a szervezetnek, hogy szép lassan visszaszokhasson a normál táplálkozáshoz, úgyhogy inkább könnyű salátákkal, levesekkel, gyümölcsökkel dolgoztassuk a kúra utáni napokon a gyomrunkat.

Fontos, hogy csak teljesen egészségesen végezzük a böjtöt, legyengült szervezetűek, kismamák, serdülők, idősek számára nem ajánlott. Illetve bármilyen krónikus betegség esetén kérjük ki orvos tanácsát.

Sok sikert!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.