Írd be, mit keresel:

Tonhalsaláta könnyedebben és egészségesen, avokádóban

A tonhalsaláta nagyon praktikus, gyorsan összedobható fogás, amit a legtöbben majonézes mártással készítenek. Most egy sokkal egészségesebb és frissebb változatot hoztunk, sok zöldséggel és könnyű görög joghurttal, nagyon tartalmas, laktató és igazán egyszerű.

Cookta - 2022.03.13.
Tonhalsaláta könnyedebben és egészségesen, avokádóban

A konzerv tonhal nagyon hálás alapanyag, különösen akkor, ha az úgynevezett sós lében eltett fajtát választjuk. Az olajos konzervek általában nem nemesebb olajokkal készülnek, nehéz rendesen megszabadítani a halakat a túl sok zsiradéktól, míg a sós lében, vagyis sós vízben eltett hal sokkal jobban kezelhető, kalóriaszegényebb, és ezzel a változattal sokkal egészségesebb fogásokat készíthetünk az amúgy sovány és fehérjedús halhúsból.

A salátába most a tonhal mellé kukorica, húsos kaliforniai paprika és petrezselyem került, friss és üde lett, az öntete pedig egy kis csilivel, mustárral és citromlével kikevert könnyű görög joghurt, és hogy igazán kiadós és laktató is legyen, avokádókba halmozva került tálalásra. Gyors vacsorának vagy vendégvárónak is tökéletes, diétázóknak főtt tojással is kínálhatjuk, de egy szelet kenyérrel vagy pirítóssal is fogyasztható.

Tonhalsalátával töltött avokádó

Hozzávalók:

  • 2 avokádó
  • 1 kaliforniai paprika
  • 15 dkg konzerv kukorica
  • 1 konzerv tonhal sós lében
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • csipet csilipehely
  • só, bors

Elkészítés: A tonhalat és a kukoricát szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsöpögni. A kaliforniai paprikát szeletekre vágjuk, majd apróra kockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.

A görög joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, 1/2 citrom kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint csilit adunk hozzá, és kikeverjük. Hozzáadjuk a tonhalat, a kukoricát, a petrezselymet és a tonhalat, összeforgatjuk, ha van időnk, akkor a hűtőben fél órát pihentetjük.

Tálalás előtt az avokádókat félbevágjuk, a magjukat kiemeljük, meglocsoljuk a húsukat a maradék fél citrom elvével, és belehalmozzuk a tonhalsalátát. Ízlés szerint pirítóssal vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.