Írd be, mit keresel:

Juhtúrós tepsis karfiol – pazar egytálétel pirított baconnel

A krémes juhtúró nagy kedvenc, olyan aromás és illatos, hogy nagyon jól megbolondítható vele a legegyszerűbb étel is. Most tepsis rakott karfiol készült vele, fehérjében gazdagon, kiadósan és nagyon egyszerűen.

Cookta - 2022.03.14.
Juhtúrós tepsis karfiol – pazar egytálétel pirított baconnel

Pikk-pakk összeállítható, kellemesen füstös, telt ízű egytálétel, szénhidrátszegény és gluténmentes, minden falatját átjárja a juhtúró, ami meglepően jól passzol a karfiolhoz. Az előfözött, roppanósra párolt zöldséghez egy kis pirított bacon, petrezselyem és egy kis paradicsom társul, amit egy tojásos-tejfölös öntet ölel körbe, ebben sülnek össze a finomságok egy kis füstölt sajt alatt.

Amilyen egyszerű, olyan finom – salátával tálalva igazán tökéletes gyors fogás, ízlés szerint pakolhatunk bele más előfőzött zöldséget is, vagy gazdagíthatjuk a bacon mellett egy kis kolbásszal is…

Juhtúrós karfiolfelfújt baconnel

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg bacon
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors

Elkészítése: A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük, a szárrészről levágjuk a külső fás részt, majd a belső zsenge részt is felaprítjuk. Sós, forró vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

Közben a bacont felkockázzuk, egy száraz serpenyőben kevergetve megpirítjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a petrezseymet finomra vágjuk.

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, kézi habverővel kissé felverjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt lisztet és a tejet, elkeverjük, majd a tejfölt is hozzáöntjük, a juhtórót hozzámorzsoljuk, sózzuk és borsozzuk – óvatosan, mert a bacon és a juhtúró is sós -, és alaposan összeforgatjuk.

Egy sütőtálat kivajazunk, beletesszük az előfőzött karfiolt, megszórjuk a paradicsommal, a petrezselyemmel és a baconnel, majd egyenletesen rálocsoljuk a juhtúrós keveréket, megszórjuk a füstölt sajttal.

A rakottast 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett szép aranyszínűre sütjük.

Azon melegében tálaljuk, jó adag friss salátát kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.