Írd be, mit keresel:

Mire jó a fenőbőr?

Éleznél, de nem tudod, hogyan kell? Tisztában vagy vele, hogy milyen fontos a vágóeszközök karbantartása, de nincsenek meg ehhez a tökéletes eszközeid? Nem, tudod, hogy hol kezdd a vásárlást és azt sem, hogy mi, mire való? Sebaj, segítenünk neked tájékozódni a témában!

A következő pár sorban egy speciális élezési kiegészítőről, a fenőbőrről tudhatsz meg egy kicsit többet!

Cookta - 2022.03.17.
Mire jó a fenőbőr?

Élezz rendszeresen

Sokak tanakodnak, hogy mikortól van szükség a kések élezésére. Igazából nincsenek pontos adatok erről, de azt szokták mondani, hogy amint használatba kerül az eszköz, már kopik, éppen ezért nem érdemes megvárni, hogy teljesen kicsorbuljanak az élek. Ekkor ugyanis már sokkal nehezebb a dolgunk. 

A rendszeresen élezett vágóeszközökkel gyorsan haladhatunk és megkíméljük majd magunkat a kisebb-nagyobb balesetektől is. Előfordul, hogy a főbb élezőeszközök mellett más kiegészítőkre is szükségünk lesz. 

Fenési technikák

A fenőkövet fontos benedvesíteni, egy órával az élezés megkezdése előtt vízbe áztatni. Ha nem így teszünk, az eszköz nagyon porzik majd, és nehéz lesz vele dolgozni. Az élezés során új éleket hozunk létre, s ezt követően sorjázunk is. Ez utóbbi kifejezés azt jelenti, hogy kijavítjuk az egyenletlenségeket is. 

Az élezés természetesen más eszközökkel is történhet, csettegővel, elektromos élezőgéppel, gyémánt élezővel, és persze nem szabad megfeledkeznünk a fenőbőrről sem. Ha még eddig nem tudtad beszerezni a hozzá illő kellékeket, akkor érdemes szétnézned a Kések Ollók Webáruház fenőbőr kínálatában is!

Az élezés többféle eszközzel is történhet: csettegővel, elektromos élezőgéppel, gyémánt élezővel, és persze nem szabad megfeledkeznünk a fenőbőrről sem.

Az élezés többféle eszközzel is történhet: csettegővel, elektromos élezőgéppel, gyémánt élezővel, és persze nem szabad megfeledkeznünk a fenőbőrről sem.
Forrás:
https://www.kesekollok.hu/elezes-fenes-karbantartas/fenobor-fenoszij

A fenőbőr alkalmazásáról

A fenőbőr alkalmazása bizonyos tevékenység, szakmák esetében elengedhetetlen. A borotvakés mellé például minden esetben ajánlott! Érdemes minden borotválkozás előtt a kést megbőrözni. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a speciális élszalag egykönnyen elveszíti a vágóképességét.

Egyébként ma már sok márka van, amelyek megfelelő fenőbőrt forgalmaznak, ilyen például a Haidu és az NN-Knives is!

Ezért olyan népszerűek a fenőszettek

A fenőbőr profi szettel használható fel a legjobban. A KAI polírozókészlet jó példa erre. Az ebben található fenőbőr tehénbőrből készült, s ergonomikus fogantyúval egészítették ki. Emellé jön még egy krém, amit érdemes használni. Hogyan? Először dörzsöljük be a bőrt egy pasztával, majd hagyjuk megszáradni nagyjából 5 perc alatt.

Hasznos tanácsok – Hogyan válasszuk ki az ideális élezőeszközöket?

Először is tudjuk, hogy mire kell; milyen típusú vágóeszközöket szeretnénk, milyen gyakorisággal élezni. Másodszor, pontosan legyünk tudatában annak, hogy milyen szinten állunk az élezéstudomány területén! Harmadszor, tudatosítsuk azt is magunkban, hogy milyen összeget vagyunk hajlandók áldozni ezekre a karbantartó kiegészítőkre.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.