Írd be, mit keresel:

Sajtos sült cukkinirudak – diétásan és egyszerűen

A cukkini szerintem az egyik legsokoldalúbban használható zöldség, én legalábbis nagyon szeretem minden formájában. Most sajttal készítettem belőle egy gyors finomságot, méghozzá pofonegyszerűen!

Cookta - 2024.03.19.
Sajtos sült cukkinirudak – diétásan és egyszerűen

A zsenge cukkini tele van vitaminokkal és nyomelemekkel, sok rostot is tartalmaz, kalóriát viszont alig, így még sajttal sütve is jól beilleszthető akár diétás étrendbe is. Ez a pikk-pakk fogás ideális snack, ebéd vagy vacsora, de csajos beszélgetéseken is jól jöhet csipegetnivalónak.

A cukkinit egész egyszerűen rudakra vagy hasábokra vágtam, megsóztam, egy kis fokhagyma-granulátummal és bazsalikommal megszórtam, hogy kellően ízes és illatos legyen, majd reszelt mozzarellát és egy kis parmezánt szórtam rá, és sütőben aranybarnára sütöttem.

Azt hiszem, ennél egyszerűbb finomságot elképzelni sem lehet, egy kis joghurtos mártogatóval, de akár paradicsomszószba tunkolva is remek!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.