Írd be, mit keresel:

Hogyan vásároljunk zöldségeket úgy, hogy időt, energiát és pénzt is spóroljunk?

Drágultak az élelmiszerek, a zöldségek különösen. Ehhez hasonló mondatokat sokszor hallhattunk anno Lenke nénitől is a Szomszédokban, de sajnos hiába telt el 20–30 év, az árnövekedés mit sem változott. A fizetések maradnak, az árak pedig csak nőnek és nőnek. Ez persze kiküszöbölhetetlen, de azért lehet valamicskét spórolni a havi kajabüdzsén. Tippek, amelyeket érdemes megfogadni.

Cookta - 2022.03.22.
Hogyan vásároljunk zöldségeket úgy, hogy időt, energiát és pénzt is spóroljunk?

A modern, igényes nő tudatos, és nemcsak magára és a külsejére fordít gondot, hanem a közvetlen környezetére is, sőt, a tágabb értelemben vett környezetre is ugyanannyira ügyel, mint a reggeli sminkjére. Ez nem azt jelenti, hogy 0–24-ben azon kell gondolkodnunk, hogyan tegyük jobbá, élhetőbbé a bolygónkat, de kis lépéseket azért mindenki beilleszthet a hétköznapjaiba, például hogy szelektíven gyűjtse a szemetet, vagy hogy leszámoljon a túlköltekezéssel. Ezeket pedig a legjobb a konyhában elkezdeni.

Mojzes Nóra, a Vous.hu szerkesztője heti rendszerességgel jár a piacra, de az elmúlt hónapokban még ennél is jobb alternatívát talált a friss bio zöldségek/gyümölcsök és fűszernövények beszerzésére. Több olyan hely is van ugyanis a városban, ahol hétről hétre rendelhetünk zöldségesládákat, amit aztán a város különböző csomópontjain, illetve elosztópontjain vehetünk át, kedvező áron.

Ez már önmagában is fantasztikus dolog, de Nóra elmondja, még mi olyan szuper bennük:

A ládák szezonális zöldséget/gyümölcsöt tartalmaznak – ami persze ilyenkor jóval olcsóbb is.

Minden egyes alapanyagnál fel van tüntetve, hogy honnan, milyen gazdálkodásból származik.

Biztosak lehetünk benne, hogy tiszta, vegyszermentes, sőt, biocuccokhoz is juthatunk ezáltal.

Ezekkel a ládákkal sokkal változatosabban és tudatosabban lehet táplálkozni, mivel abból kell főznünk, ami benne van. Így olyan ételeket is kipróbálhatunk, amit még soha nem ettünk, vagy amit még egyébként soha nem készítettünk vagy készítenénk.

Nem kell értük 3-4 helyre elmenni, elég egyre – egy olyanra, ami a lehető legközelebb esik az otthonunkhoz.

Egy nagy ládából – de még egy kisebből is – simán megmarad ez-az a következő hétre, ha valami mással kombináljuk ezeket az alapanyagokat.

Az árakról és további érvekről itt olvashattok >>

Forrás:
Molnár Anikó

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.