Írd be, mit keresel:

Csodás csirkés curry gyorsan és kiadósan

A curry lehet egyrészt egy fűszerkeverék, másrészt egy szaftos és fűszeres egytálétel, aminek a fűszereit összeállíthatjuk mi is, de rengeteg kész keverék – por és és paszta – áll rendelkezésre, amelyek megkönnyítik a dolgunkat, ha egy gyors és isteni, kicsit egzotikus fogást szeretnénk készíteni.

Cookta - 2022.03.25.
Csodás csirkés curry gyorsan és kiadósan

A curry – mint egytálétel – lehet húsos, halas, zöldséges, de akár ezek kombinációja is, amit tejszínnel vagy kókusztejjel krémesítenek, párolt rizzsel vagy lapos indiai kenyérrel tálalják leggyakrabban, ahogy hazájában, Indiában is. A különféle ázsiai éttermekben a curry-változatokat az étlapon általában 1, 2, 3 vagy 4 kis paprikával jelölik – nem véletlenül, hiszen az enyhén csípőstől a brutálisan erősig változhat a curry ereje, attól függően, hogy sárga, zöld vagy vörös curryről van szó. A sárga a legenyhébb, ezt követi a zöld, a vörös pedig valósággal lángol.

Ebben a gyors változatban sárga curry adja az alapízt, némi más fűszerrel is kiegészítve, mint a fokhagyma, a gyömbér és egy kis kurkuma, kókusztej krémesíti és szelídíti, egy kis édeskés kókuszos ízzel is gazdagítva, valamint csirkemell és konzerv csicseriborsó garantálja, hogy fél óra alatt ízletes indiai ételt varázsoljuk, mert ezek pikk-pakk megfőnek, de természetesen zöldségekkel – répával, zellerrel, zöldbabbal – is kiegészíthetjük.

Csirkés-csicseriborsós curry

Hozzávalók:

  • 3 darab csirkemellfilé
  • 1 konzerv főtt csicseriborsó (400 g)
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék vagy sárga currypaszta
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 4 dl kókusztej
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, a csicseriborsót leszűrjük (a levéből csokimousse-t készíthetünk). A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk.

A hagymákat, a gyömbért, a currypasztát és a kurkumát egy késes robotgépbe tesszük, hozzáadunk kb. 1/2 dl vizet, majd pépesítjük.

Az olaj felét egy serpenyőben felhevítjük, a csirkemellkockákat rádobjuk, és 3-4 perc alatt kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd egy tányérba kiszedjük, félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a fűszeres-hagymás keveréket, és kevergetve 5-6 percig főzzük, majd felöntjük a kókusztejszínnel, elkeverjük, hozzáadjuk a csirkét és a leszűrt csicserit, sózzuk, borsozzuk, és takarékon 5–10 percig rotyogtatjuk, míg eléri a kívánt krémes-szószos állagot.

Petrezselyemmel vagy korianderrel meghintve, párolt rizzsel tálaljuk, bátrabbaknak kínálhatunk mellé egy kis csilit.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.