Írd be, mit keresel:

Elegáns húsvéti dekor egyszerűen, tojással és virággal

Az ünnepi hangulathoz hozzátartozik egy kis dekoráció is, ami sokkal egyszerűbben elkészíthető, mint a legtöbben gondolják. Húsvétkor elég hozzá pár tojás és néhány szál virág, és még kézügyességre sincs szükség!

Cookta - 2022.03.29.
Elegáns húsvéti dekor egyszerűen, tojással és virággal

Nem vártok locsolókat, de azért festenétek egy-két hímes tojást? Szeretnétek valami húsvéti dekorációt az asztalra? Nincsen pici vázátok, amibe az ibolyacsokrot tehetnétek? A gyors és mutatós megoldásokat szeretitek? Akkor ezt a technikát nektek ajánljuk, elronthatatlan, eredeti, letisztult és egyszerű, kezdő kreatívoknak is biztos sikerélmény!

Forrás:
Hámori Zsófia

Amire feltétlenül szükségetek lesz:

  • tojás
  • sprayfesték (arany)
  • ragasztópisztoly vagy bluetech ragasztó
  • virág
  • víz

Így készül a „tojásváza”:

1. lépés: Miután megmostátok, majd kifújtátok a tojást, fessétek le aranyra – vagy amilyen színre szeretnétek. A tojás ne vesszen kárba, készüljön belőle egy jó kis frittata vagy spanyol tortilla!

2. lépés: Hagyjátok egy kicsit száradni, majd a tojás „tetején” készítsetek egy kicsit nagyobb lyukat. Ide kerülnek majd a virágok.

3. lépés: A tojás alján lévő lyukat, ragasszátok be, hogy ne folyjon majd ki belőle a víz!

4. lépés: Tegyetek bele egy kevés vizet és vágott virágokat.

5. lépés: Ha bluetech ragasztóval dolgoztatok, bármilyen felületen meg tudjátok állítani a tojást. Ha nem, támasszátok ki valamivel a tojást. Mi egy puha mohafészket készítettünk neki. Ez végeredményben nem csak hasznos, de igen csinos is!

Nézzétek meg lépésről-lépésre, fázisfotókkal! >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.