Írd be, mit keresel:

Görög citromos csirkemell – üde, könnyű és alakbarát

A sovány csirkemell az egyik legjobban variálható húsféle, ráadásul gyorsan el is készül serpenyőben sütve, közben a köretét is összeállíthatjuk. Ez a görög citromos változat nagyon belopta magát a szívünkbe: könnyed, nyárias, alakbarát és rémegyszerű.

Cookta - 2022.03.29.
Görög citromos csirkemell – üde, könnyű és alakbarát

A csirkemellet a citrom nemcsak ízesíti, de savassága a húst omlóssá, puhává is teszi, ezért érdemes sütés előtt egy picit pihentetni, pácolni, hogy kellően porhanyós legyen majd sütés után a hús. A citrom leve mellett a héját is érdemes hozzáreszelni, akár már a pácolásnál, vagy sütés közben, mert plusz aromákat ad neki, főleg egy kis rozmaringgal kiegészítve.

Köretként nagyon jól illik hozzá a fetás zöldbab, amihez akár még néhány szem olajbogyót is dobhatunk, illetve kiadósabbá teszi néhány szem vajban megfuttatott főtt burgonya, de jól illik hozzá akár egy zöldfűszeres párolt rizs is, vagy egy friss zöldsaláta.

Citromos csirkemell fetás zöldbabbal és vajas burgonyával

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 1 citrom
  • 2 ág rozmaring
  • 40 dkg zöldbab
  • 10 dkg fetasajt
  • 50 dkg apróbb szemű krumpli
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, összeforgatjuk, és 15–20 percet pihentetjük.

Közben a krumplit megmossuk, és sós vízben feltesszük főni. Egy másik edényben a zöldbabot is megfőzzük sós vízben.

Egy nagyobb serpenyőben egy kis olívaolajat forrósítunk, beletesszük a bepácolt csirkemelleket, nagyobb lángon először kérget sütünk rá, melléjük dobjuk a rozmaringot, majd 1-1,5 dl vizet aláöntünk, lefedjük, és közepes hőmérsékleten 10 percig pároljuk.

A babot és a krumplit leszűrjük, a burgonyát egy kevés olvasztott vajon átforgatjuk.

A csirkemellet felszeleteljük, tányérra teszük a vajas burgonyával és a zöldbabbal, majd fetát morzsolunk a zöldbab tetejére.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.