Írd be, mit keresel:

4 gyors és krémes szósz tésztához, gnocchihoz

A gyors konyhai megoldások mindig jól jönnek: hétköznapokon a munka, hétvégén a családi programok és kirándulások miatt adódhat olyan helyzet, amikor a gyors a legjobb. Kevés hozzávalóval is lehet gyorsan finomat főzni, csakis friss alapanyagból!
Cookta - 2024.04.01.
4 gyors és krémes szósz tésztához, gnocchihoz

A tészta és a gnocchi is 10 perc alatt elkészül, ugyanennyi idő, míg a szósz is elkészül. De ezeket akár párolt zöldséghez, főtt krumpli és hús mellé is kínálhatjuk. Univerzális, finom és friss, gyorsan, egyszerűen.

Tejszínes sajtszósz

Hozzávalók: 2 dl tejszín, 1 dl víz, 10 dkg reszelt füstölt sajt, só, frissen őrölt bors

Elkészítés: A tejszínt a vízzel, sóval és frissen őrölt borssal felmelegítjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig főzzük kevergetve, amíg kellemesen krémes lesz (kb. 3-4 perc).

Forrás: iStock

Tejszínes gombaszósz

Hozzávalók: 20 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál kakukkfű, 1 evőkanál vaj, só, bors

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát 1 evőkanál olvasztott vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vagy kis kockákra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel meghintve lepirítjuk, majd a borral pár percig forraljuk. Meghintjük a liszttel, elkeverjük, és a tejszínt hozzáöntve krémesre forraljuk 1-2 perc alatt.

Forrás: iStock

Paradicsomos szósz

Hozzávalók: 40 dkg hámozott paradicsom (dobozos vagy konzerv), 2 gerezd fokhagyma. 1 kis fej hagyma, 1 kávéskanál szárított bazsalikom, 1 kávéskanál szárított oregánó, 1 evőkanál kapribogyó, 1 dl tejszín, só, frissen őrölt bors, 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A felforrósított olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsomot a levével együtt. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, 6-7 percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a finomra vágott kapribogyót. További 2-3 perc főzés után kész is a krémes, pikáns, fűszeres szósz.

Forrás: iStock

Tavaszi zöld sajtmártás

Hozzávalók: 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejszín, 20 dkg fagyasztott vagy forrázott spenót vagy 1 csokor felaprított medvehagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors

Elkészítés: A tejszínt a kiolvasztott spenóttal vagy a felaprított medvehagymával 2-3 percig forraljuk egy kisebb lábosban, ha spenóttal dolgozunk, akkor felaprított fokhagymát adhatunk hozzá, medvehagymánál nem szükséges. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és ha kellően krémes, mehet is a tésztára. Szerintünk 6 perc 4 személyre!

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.