Írd be, mit keresel:

A ragyogó hétköznapokért – fémes felületek a lakberendezésben

Nagyon trendi, nagyon izgalmas és egymással jól lehet kombinálni a fémes csillogású, fémes hatású arany, ezüst és rose gold kiegészítőket a különböző lakóterekben. Nem hiába kedvelték már a korábbi időszakokban is az ilyen igazán impozáns hatást keltő és minden esetben a gazdagságot és a jólétet sugalló dekorációkat.

Gondolj csak vissza az ókori Egyiptom dúsan aranyozott vagy akár színarany elemeire vagy a barokk pompázatos belső tereire és pompázatos dísztárgyaira, épületelemeire.

Cookta - 2022.04.01.
A ragyogó hétköznapokért – fémes felületek a lakberendezésben

Gazdagságot és jólétet sugallnak a fémek

Mint azt a DODO fém kollekciójában is láthatod, a fémek nagyon jó alapanyagok, remek hatást érhetsz el a legkisebb fémből készült tárggyal is. Igazán tartósak, nagyon masszívak és ellenállók, éppen emiatt is egyre kedveltebbek napjainkban a lakásokban és még az irodákban, s közös terekben is. Szuper lehetőséget jelentenek, ha ki akarsz tűnni és egy kicsit extravagánsabb enteriőrt szeretnél kialakítani az otthonodban.

Alkalmazhatod az arany, ezüst vagy a rose gold, de még a bronz fémes csillogását is mind magán a bútoraidon, mind pedig a kiegészítő elemeken vagy még az oszlopokon, falakon, burkolatokon is. Nem fogsz csalódni, ha a különböző fémszínek és árnyalatok kombinálásával kísérletezel, csak a megfelelő arányok megtartására kell nagy figyelmet fordítanod.

A fémes színeket van, hogy egy kicsit hűvösebbnek érzed egy-egy helyiségben, de éppen emiatt még elegánsnak és extravagánsnak is.

A fémes színeket van, hogy egy kicsit hűvösebbnek érzed egy-egy helyiségben, de éppen emiatt még elegánsnak és extravagánsnak is.
Forrás:
https://dodo.hu/collections/fem-kollekcio

Rengeteg stílus kedveli

A fémes színeket van, hogy egy kicsit hűvösebbnek érzed egy-egy helyiségben, de éppen emiatt még elegánsnak és extravagánsnak is. Általában pont emiatt válhatnak egy tér meghatározó elemeivé. Az art déco, illetve a glamour stílus szinte elképzelhetetlen a fémes csillogás nélkül. Ugyanígy a klasszikus enteriőrök kedvelt eleme is. A provence-i stílusban pedig a kovácsoltvas, a sárga- és vörösréz lakberendezési tárgyak és kiegészítők jelennek meg, a modern pedig a krómozott anyagokat helyezi inkább előtérbe, de nem kizárt az arany és az ezüst használata sem. A DODO webáruházban rengeteg ötletet és berendezési és dekor tárgyat találhatsz.

Mit és hova?

Egy arany esernyőtartó vagy kisebb dohányzóasztalka az előtér vagy a nappali meghatározó darabja lehet. A konyhában egy arany falipolc, a hálószobában pedig egy aranykeretes tükör sugallja majd az eleganciát, a luxust és a gazdagságot. Legyen hagyományos vagy modern a stílus, az ezüst elemek remekül kombinálhatók üveg kiegészítőkkel, tiszta és hűvös összhatást érhetsz el alkalmazásukkal. Mivel semleges színű, így nagyon sok árnyalathoz jól illeszkedik. Azért inkább kerüld bizonyos a világosabb falfelületekkel és natúr színekkel való házasítást, mert esetleg unalmas lehet az összhatás.

Az ékszerkedvelők kedvencéből vált a lakberendezésben is egyre elterjedtebbé a rosé gold, az arany rózsaszínes, rózsás árnyalata. Az előző két fémes színnél lágyabb, mégis erősen képes odavonzani a tekintetet. Ha nem kevered más erősebb árnyalatokkal, mesés hatást érhetsz el vele.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.