Írd be, mit keresel:

Csokis töltött palacsinta – zseniális új módszerrel

A palacsinta csokival töltve nem egy új gondolat, a kakaós, nutellás, csokipudingos változatot már mind próbáltuk. De hogy sütés közben töltsük meg, és így süssük készre – ettől leesett az állunk!

Cookta - 2022.04.02.
Csokis töltött palacsinta – zseniális új módszerrel

Egy finom, könnyű, sütőporos palacsintatészta, benne pedig megolvad az apróra vágott csoki, szinte átitatja a tésztát. Remek ötlet sütés közben megszórni csokival a tésztát, majd egy újabb tésztaréteggel lezárni, és megfordítva készre sütni. Nem is bonyolult az elkészítése, viszont csak okosan, mert függést válthat ki. Isteni finom, akár többféle csokival is készíthetjük, vagy megszórhatjuk egy kis mogyoróval is, ha fokozni szeretnénk az élvezeteket.

Arra érdemes figyelni, hogy a tészta kellően sűrű legyen, ne terüljön el hirtelen a serpenyőben, valamint ügyeljünk arra, hogy kisebb palacsintákat süssünk, mert így könnyebb forgatni. Az alábbi videóban jól követhető a palacsinta készítésének és a sütésnek a folyamata, a recept a pontos alapanyagokkal, mennyiségekkel és leírással utána következik.

Objektum doboz

Csokival töltött palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük. Mehet bele a sütőpor és a liszt fele, amivel eldolgozzuk, majd a tej fele, ezzel is simára keverjük, végül a maradék lisztet és tejet is hozzáadva csomómentesre keverjük. A csokoládét apróra vágjuk.

Egy palacsintasütőt kikenünk olajjal, felforrósítjuk, majd egy kisebb adag tésztát öntünk bele körkörösen, picit sülni hagyjuk, majd megszórjuk egy csipet aprított csokival, és rámerünk egy adag tésztát. Spatulával alányúlunk, megfordítjuk, és készre sütjük. A maradék tésztával és csokival is ugyanígy járunk el, még melegen tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.